Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Oda Başkanı Ekrem Birsen ve bazı oda yönetimleriyle bir araya gelen Çakırözer, hem esnafın sıkıntılarını dinledi hem de Eskişehirli esnaflara Anayasa paketine ‘Hayır’ deme çağrısı yaptı.
EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞECEK
Ziyaretleri sırasında halk oylamasına sunulacak olan Anayasa paketiyle güçler ayrılığının, yargı tarafsızlığının ortadan kalkacağını vurgulayan Çakırözer, “Önümüze getirilen bu paket rejim değişikliğinin, tek adam yönetimine gidildiğinin hukuk devletinden, demokrasiden kopuşun göstergesidir. Bu tür adımlar ekonomiyi iyiden iyiye çıkmaza sokacak, hukuk devletinden kopuş ekonomik krizi derinleştirecektir. Hukuk devletinin olmadığı yerde ticaretin sağlıklı yürümesi, küçük ve orta ölçekli esnaflarımızın ekonomik ilişkilerinin sağlıklı olması beklenemez.Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkması, esnafımızın nefes alması için bizler bu pakete ‘Hayır’ diyor, sizlere de ‘Hayır’ deme çağrısında bulunuyoruz”dedi.
ESNAFTAN DESTEK İSTEDİ
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği sonrasında Tornacılar ve Oto Tamircileri Odası ile Minibüsçüler Odası, Saatçiler Odası, Ayakkabıcılar Odası ve Umumi Lokantacılar Odası yönetimleriyle de bir araya gelen Çakırözer, oda yönetimlerinden destek istedi, Anayasa paketine ‘Hayır’ deme çağrısını yineledi.