Çakırözer’e İlçe Başkanı İdris Karakaş, Büyükşehir Meclis Üyesi Abdülkadir Adar ile il ve ilçe yöneticileri de eşlik etti. Kahvehane ve misafir derneklerinde Çifteler çiftçisini dinleyen Çakırözer, halk oylamasına sunulan Anayasa paketinin çiftçinin hiçbir sorununu çözmediğini dile getirdi. Çakırözer, “Önümüze getirilen ‘Tek Adama Anayasası’ ne işsizliği bitiriyor ne çiftçinin alın terinin karşılığını veriyor. Tam tersine tüm yetkilere tek elde toplayarak ülkeyi bilinmezliğin içine sürüklüyor. Biz CHP olarak tüm yetkilere tek elde toplayan bu pakete ülkemiz, çocuklarımız, geleceğimiz için ‘Hayır’ diyoruz. Çiftelerli hemşehrilerimizin de sağduyusuna inanıyor, desteğine güveniyoruz” dedi.

Hayır’ın hayırlı bir sonucu olacak
Ziyaretleri esnasında kendisine yöneltilen sorular üzerine, Anayasa referandumunda ‘Evet’ kampanyası yürüten siyasi parti temsilcilerinin ‘Hayır çıkarsa kaos olur, Hayır’cılar teröristlerle aynı cephede’ gibi açıklamalarını değerlendiren Çakırözer, “ ‘Hayır çıkarsa kaos olur, Hayırcılar teröristlerle aynı cephede’ gibi açıklamalar gerçekten çok üzücü ve asla doğru değil. ‘Hayır’ çıktığında ortalık karışmayacak, tam tersine Türkiye’de herkes aynı şekilde yaşamaya devam edecek ama herkes yerini, yetkisini bilecek. Hayır’ın anlamı, ‘biz sizi seçtik Meclis’e gönderdik. Siz hukuka, hukukun üstünlüğüne inanın, Anayasanın ötesine geçmeyin’ demektir. Hayır’an anlamı tam olarak budur. Biz Anayasa referandumundan çıkacak olan ‘Hayır’ın birleştirici, bütünleştirici bir gücü olacağına, Hayır’ın Hayırlı bir sonucu olacağına inanıyoruz” dedi.

Çiftçilere hayır çağrısı
Çiftler çiftçisine de ‘Hayır’ çağrısında bulunan Çakırözer, “ Mesele parti meselesi değil. Mesele ülke, vatan meselesi. Ben ‘Hayır’ diyen biri olarak, bu ülkenin bir ferdi olarak sizlere de Hayır deme çağrısı yapıyorum. Ülkenin geleceği için sizlerin de Hayır diyeceğine gönülden inanıyorum. Ama şunu unutmayın ki, vereceğiniz karar her ne yönde olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır” dedi.