Çakırözer ve Gündoğan Mahmudiye'den yurttaşlara çağrıda bulunarak, "Zehir santraline karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Havamıza, suyumuza, toprağımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkacağız" dedi.

PAZAR VE KAHVEHANELERDE ANLATTILAR

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu tarafından Eskişehir'de kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı başlatılan kampanyaya destek büyüyor. Mahmudiye'de yurttaşlarla bir araya gelen CHP'li Çakırözer ve Gündoğan termik santrale karşı oluşturulan itiraz dilekçelerini imzalayarak, tüm yurttaşlara kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulundular. Mahmudiye semt pazarı ve kahvehanelerini ziyaret eden Çakırözer ve Gündoğan yurttaşlara hem termik santralin zararlarını anlattılar hem de kampanyaya destek istediler.

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Kampanya kapsamında Cumartesi (bugün) günü kenttin değişik noktalarına stantlar kurularak imza toplanacağını dile getiren Çakırözer, tüm Eskişehirlilerden kampanyaya destek vermelerini istedi. Çakırözer, "Eskişehirimizde sivil toplum örgütlerimiz, TEMA, pek çok sendika, dernek geleceğini düşünen herkes kurulması planlanan termik santrale karşı. Alpumuzun verimli topraklarına kurulmak istenen bu zehir santrali sadece toprağımıza zarar vermeyecek, doğada yaşayan tüm canlılara zarar verecek, bizleri kanser edecek. Dünyada termik ve nükleer santrallerden vazgeçilirken, gelişmiş ülkelerde kömür ocakları kapatılırken Eskişehirimizi, Eskişehirlilerimizi derinden kaygılandıran bu projeden bir an önce vazgeçilmelidir" dedi.

HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kampanyaya destek veren Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ise, "Bizler de Mahmudiye olarak Eskişehir'de yapılması planlanan kömürlü termik santral projesine karşı itiraz dilekçesini imzalayarak destek verdik. Alpumuza, Mahmudiyemize, Eskişehirimize hep birlikte sahip çıkacağız" diye konuştu.