Çakırözer,"Yargı bağımsızlığı yok edildiği için Anayasa paketine karşıyız"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Beylikova Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ni (BEY-DER) ziyaret ederek Anayasa değişikliği paketini anlattı.             

 CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Beylikova Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ni (BEY-DER) ziyaret ederek Anayasa değişikliği paketini anlattı. Ziyareti sırasında ABD Baskanı Donald Trump'ın Müsüman 7 ülkenin vatandaşlarını ülkesine almama kararını eleştiren Çakırözer, " Bu davranış ırkçı ve İslam düşmanı bir tutumdur. Hoşgörünün merkezi Eskişehir ve tüm Eskişehirliler adına bu kararı kınıyorum" dedi.

Başkan Trump'ın kararını bir yargıcın iptal ettiğini anımsatan Çakırözer, "Yargıç Ann Donnely'i yürekten kutluyorum. Yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığının önemeini gösterdi. İşte biz bu nedenle, yani yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını ortadan kaldırdığı için önümüze getirilen bu tek adam Anayasasına karşıyız" dedi.

Kendisinin de anne tarafından Beylikova kökenli olduğunu belirten Çakırözer, "Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi sevdalısı Beylikovalı hemşehrilerimin tüm yetki ve gücü hiçbir denetim olmaksızın tek kişiye veren bu pakete ‘Hayır’ diyeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Beylikovalıar başta omak üzere örgütlü yapıya saip bütün dernek ve kurumlara büyük görev düştüğünü söyleyen Çakırözer, “Bizler böylesine büyük yetkilerin tek bir kişiye, sınırsız olarak verilmesine karşıyız. Kendi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu dahi olsa biz buna karşıyız. Bu sadece CHP’nin meselesi değildir. Bu mesele, partiler üstü bir meseledir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, bundan sonraki demokrasimizin, hukuk devletimizin geleceği ile ilgili bir meseledir” dedi.

Çakırözer Derneğin yeni seçilen Başkanı Tolga Savaş ve yönetim kurulunu tebrik etti. BEY-DER yönetimi de Çakırözer'e bir plaket verdi.