Eskişehir Bakkal ve Bayiler Odası seçimleri yaklaşırken Mehmet Akif Öncel, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısı ile başkan adaylığını açıkladı.

1981 Eskişehir doğumlu, evli ve üç çocuk babası olan Öncel, yaklaşık 20 yıldır ticaretin içinde olduğunu ve sektörün sorunlarını yakından takip ettiğini ifade etti.

Öncel, "Son yıllarda sektörümüzde yaşanan gelişmeler  ve biriken sorunlarımız, özellikle pandemi süresince yaşanan haksızlıklar karşısında sektör olarak ne kadar savunmasız kaldığımızı hep birlikte gördük. Bu makamlara talip olan kişilerin sesi daha bağımsız, daha hür ve daha güçlü çıkmalı ama maalesef geçen süreçte bunu göremedik." dedi

Bu sebeplerden dolayı camianın haklarını layıkıyla  savunmak için Bakkal ve Bayiler Odası Başkanlığına aday olduğunu belirten Öncel, "Yıllardır sektörün içindeyim. Odamıza kayıtlı olan tüm meslek dallarının sorunlarını oluşturmuş olduğum ekip arkadaşlarımızla birlikte yakinen çok iyi biliyoruz. Her meslek dalını temsil eden arkadaşlarımla birlikte sorunlarımızı en yüksek perdeden diyolog içinde yasalar çerçevesinde savunmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

"GEREKEN TÜM MÜCADELEYİ  VERECEĞİM"

En büyük sorunlar arasında orantısız çoğalmak ve bu anlamda Avrupa ülkelerinde olduğu gibi nüfusa oranlı işyerleri olmasının mücadelesini vereceğini söyleyen Öncel, "Büyük zincir marketlerinin önüne geçilmesi için marketler yasasını daha güçlü dile getirilmesi, küçük esnafın korunup kollanması için gereken mücadeleyi ortaya koyacağım. TPDKA belgesi olan işletmelerimiz için kangren haline gelen saat 22:00 yasağının haksız olduğunu düşünüyoruz, esnetilmesi veya kaldırılması için gereken mücadeleyi vereceğim" dedi.

"Ticaretin siyaseti olmaz" vurgusu yapan Öncel, "Haklı çıkarlarımız doğrultusunda tüm kurum ve kuruluşlar önünde hakkımızı savunma enerjisini kendimde ve tüm ekip arkadaşlarımızda görüyorum ve hiç kimsenin güdümünde olmadan odamız üyesi değerli meslektaşlarımızın oluru ile hür irademizle Eskişehir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanlığı’na adaylığımı ilan ediyor, kamuoyuna saygıyla duyuruyorum" dedi.