Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’in mesajı şöyle: Çanakkale, Türk milletinin tarihi direnişi, destanlaşan başkaldırısı ve emperyalist devletlerin kanlı emellerini alt üst eden stratejik bir zaferidir. İnancın, ulusal duruşun ve Yarbay Mustafa Kemal’in, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” tanımlamasıyla zamanın gelişmiş silahlarına karşı koymasıdır.

Sömürgeci emperyalistlerin, kıyılarımıza kadar getirdikleri kanlı hesaplar, Türk askerinin fedakarlık ve cesaretle yaptığı tabyalara ve siperlere çarparak sonuçsuz kalmıştır.

Çanakkale Zaferi, ayağa kalkan millet iradesinin, bağımsız yaşamayı ilke edinen Türk Ulusunun somutlaşmış duruşudur. Yedi düvele karşı savaşan askerlerine ölmeyi emreden Mustafa Kemal'in ve dönmeyi aklından bile geçirmeyen nice kınalı kuzunun manevi hatırası ve mirası sayesinde bağımsızlığımız korunmuştur.

Çanakkale Zaferi aynı zamanda Kurtuluş Savaşının ilham ve esin kaynağı olarak geleceği aydınlatmış, vatanımızın tek dişi kalmış canavara asla bırakılmayacağı kanıtlamıştır.

Çanakkale Zaferi bütün insanlığın tanıklığında, Türk milletinin varlığına ve yaşama hakkına el uzatanlara karşı anıtlaşan ruhuyla kazanılan zaferin, şeref ve ulusal onur savunmasının zirvesidir.

Çanakkale'yi geçilmez kılan, Türk Milletini yenilmez yapan ve kardeşliğimizi dağılmaz duruma getiren birlikte yaşama ülküsü ve kararlılığıdır. Çanakkale’de millet varlığında buluşarak, canlarını hiçe sayan vatan evlatlarını; dille, fikirle ve siyasi çıkarla ayrıştırmaya kalkanlar mutlaka yenilecektir. Biliyorum ki, Çanakkale Destanı Türk Ulusunun gönlünde yaşadıkça ve buna sahip çıktığımız sürece, geçmişte başaramayan yabancı güçler, bundan sonrada hedeflerine ulaşamayacaklardır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılında, tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.