Cezaevinde sırası ile lise diplomasını alırken Anadolu üniversitesi işletme bölümünü onur belgesi ile bitirdi. İşletme üzerine yüksek lisans yapmak için ALES sınavını kazandı, Adalet bölümünü bitirdi, kapalı cezaevinden Kütahya açık cezaevine geçince Dumlupınar üniversitesi büro yönetimi bölümünü okudu. Eğitimini sürdürdüğü dönemde “Oysa Olgunlaşmamışım” isimli ilk kitabını yazarak yazar oldu.

Bununla da kalmayıp eğitime doymayan Aygün, SMMM 2016/2.dönem staj başlatma sınavına girerek ilk girişinde Cezaevi tarihinde bu sınavı kazanan ilk mahkûm oldu.

DİĞER MAHKUMLARA ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Cezaevini engel tanımayan Sırrı 3 yıllık SMMM stajı engeline takıldı. Diğer mahkûmlara örnek teşkil eden Sırrı, gerekli izinlerin verilmesiyle staj engelini yıkmak istiyor.

Sırrı Eşkişehir cezaevinden alınacak kurul kararıyla demir parmaklıkların ardında hayalini gerçekleştirerek ilklere imza atmayı dilerken babası Suphi Aygün ise oğlunun hayallerini gerçekleştirmek için her kurumun kapısını tek tek çalıyor.

Ceza evlerinin ıslah evi olduğunu söyleyen Baba Aygün, tüzükte mahkumların staj yapabileceğinin yer aldığını fakat Mali Müşavirlik stajının yer almadığını vurguladı.

Oğlunun geçmesi sor olan sınavı geçerek Mali Müşavir merdivenlerini bir bir çıktığını aktaran Aygün staj engelinin kaldırılarak oğlunun emeğinin karşılığını almasını istiyor.

BAŞARILI MAHKUM DESTEK İSTİYOR

Cezaevinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) Sınavı’nı kazanan ilk mahkûm olan Urfalı Sırrının 3 yıllık SMMM stajını da yapması gerekiyor. Fakat konuyla ilgili bir örnek olmadığı için Sırrının talebi reddediliyor. Mahkûm Sırrı, Eskişehirli siyasilerden  stajını yapabilmesi için yardım istiyor.

Baba Suphi Aygün ise “Yüksek lisans yapan oğlum akşamları derse götürülüyor. Anadolu Üniversitesi Arkeoloji bölümünü de okuyor. Oğlumun stajına müsaade edilmeyecekse neden sınava girmesine izin verildi?” diye yetkililere soruyor.

Oğlunun cezaevinde örnek teşkil ettiğini vurgulayan baba Aygün, Eskişehirli yetkililer den oğlunun hayallerini gerçekleştirmesini istiyor.

SMMM sınavına girerken Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nden görüş istendiğini belirten baba Aygün, “TÜRMOB, Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü’nün olumlu görüş vermesi üzerine sınava girmesine onay verdi. Bu arada CTE Genel Müdürlüğü de Ankara’da sınava girmesine izin verdi. Ancak 3568 sayılı SMMM Kanunu’na göre sınavı tek başına kazanmak yetmiyor, 3 yıllık SMMM stajını bilfiil yapması gerekiyor. Fakat staj başlama izni Adalet Bakanlığı’nın herhangi bir genelge, tüzük, yönetmelik ve yönergesinde bu tür bir stajın yapılmasıyla ilgili yasal hüküm bulunmadığından ilgili mercilerce reddedilmektedir. Madem stajına müsaade edilmeyecekse neden sınava girmesine izin veriliyor?” dedi.