Eskişehir'de "Çocuklar yeni yıla gülerek girsin diye" şenliğinde buluşan çocuklar, oyunlar oynadı, şarkılar söyledi, hediyelerini aldılar.
Odunpazarı Kent Konseyi, Gültepe Mahalle Meclisi, Hacı Bektaş-i Veli Derneği, Eskişehir Halkevi ve Öğrenci Kolektifleri'nin düzenlemiş olduğu çocuk şenliği 250yi geçik çocuğun ve velilerin katılımıyla Gültepe Cemevi'ndeki düğün salonunda gerçekleşti.
Şenlikte eğitimciler ile birlikte oyun oynayan çocukların ardından örgütleyici kurum temsilcileri ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda "2016 yılında çocukların patlayan bombalara, tecavüzlere ve her türlü gerici eğitim uygulamarına maruz kaldığı, bunun karşısında laik, bilimsel ve parasız eğitim mücadelesinin sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğine, çocukların umudumuz ve geleceğimiz olduğu" vurgu yapıldı.
Odunpazarı Belediyesi tiyatro oyuncularının "Aşuk ile Maşuk" gösterisinin ardından sahneyi Şubadap Çocuk Orkestrası aldı. Uçurtma Çocuk Dergisi'nden "Mimas" yaptığı pandomim performasıyla çocuk şarkılarına eşlik etti.
Şenliğin sonunda Eskişehir'de bir haftadır "oyuncak toplama kampanyasıyla" toplanan oyuncaklar, çocuk hikaye ve boyama kitapları, Odunpazarı Belediyesi'nin bastırmış olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtıldı.