Hafta sonu Porsuk nehrinde kanımızı donduran, insanlığı öldüren ve öfkelenmemize yol açan olayda ortaokul (Şehit Gaffar Okkan Ortaokulu ve Sami Sipahi Orta Okulu'ndan) öğrencisi iki çocuğumuzu yitirdik.diyen Eğitim Sen Eskişehir Şube başkanı Serkan Demir , çocukların ailesini, öğretmenlere ve eğitim camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.
Pazartesi günü gittiğimiz Ş.Gaffar Okkan Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve idarecilerinin nasıl üzüntülü olduklarını ve şok içinde bulunduklarını gözlerimizle gördük. Kelimeler anlamını yitirmişti artık. Herkesin aklında Batuhan vardı.
Hala olayın etkisinden kurtulamadım dersem yeridir. İnsan hayatı bu kadar ucuz , böyle bir ölüm olmamalı.
Olayın her anı trajik. Ali'nin ve Batuhan'ın- o kadar insana rağmen- kurtarılamayışı . Olayın cep telefonu ile kaydedilmesi... O görüntüleri izleyecek cesareti bulamadım kendimde.
Olayın ardından sap ve samanı karıştıran bildik klişe cümlelerden kendini kurtaramayan açıklamaları okudukça üzülüyor insan. Yetkili olmak, siyasi konumlanışa göre suçlamalara girişmek...Ali ve Batuhan'ı bu tartışmaların öznesi yapmak yanlıştır. Ailenin, belediyelerin, mülki idarecilerin, mahalle halkının, milli eğitimin...vs. herkesin sorumluluğu vardır.
Önemli olan bunlardan ders çıkarmak ve yeni faciaların olmasına engel olmaktır. İnsanlığımızı ve sorumluluklarımızı yeniden yeniden sorgulamaktır.
Toplum olarak çocuklarımızı daha çok düşünmek, çocuklar için işbirliği yapmak ve çocuklarımızı her türlü tehlikeden korumak bugün hepimize verilmiş en iyi ödevdir.