Bilindiği üzere pek çok üniversite öğrencisi, eğitim dönemleri boyunca burs almakta, bu sayede daha rahat bir öğrenim dönemi geçirmekte. Öğrenciler her yıl aldıkları burslarla ilgili yapılacak olan zam haberlerini yakından takip ediyor. Bu konuda son dakika haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Yapılan açıklamaya göre lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin aldıkları bursun miktarı 550 TL’den 650 TL’ye, 1100 TL olan yüksek lisans bursu 1300 TL’ye, 1650 TL olan doktora bursu ise 1950 TL’ye çıkacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, ocak ayında öğrencilerin hesaplarına burs ve kredi olarak yukarıda belirtilen miktarların yatırılacağını ifade etti.

Öğrencilerin Üniversite Burslarında Alacakları Miktar Artıyor!

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda birçok konuyu ele alsa da bu konulardan bir tanesi de öğrencilere verilen burs ve kredi miktarları ile ilgili idi. Üniversite öğrencilerini sevindirecek olan haberi bu toplantıda veren Erdoğan; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin burs ödemelerinde bir artış gerçekleşeceğini ifade etti.

Yaptığı açıklama ile birlikte 2021 yılında üniversite öğrencilerinin burs ve kredi ödemelerinde artış olacağını ifade eden Erdoğan, bu konuda öğrencileri sevindirecek çeşitli açıklamalarda bulundu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre ocak ayında üniversite öğrencilerinin burs ve kredilerinde %18 oranında bir zam gerçekleşecek. Bu zamma göre;

  • Lisans öğrencilerinin 550 TL olan burs miktarı 650 TL’ye,
  • Yüksek lisans öğrencilerinin 1100 TL olan burs miktarı 1300 TL’ye,
  • Doktora öğrencilerinin 1650 TL olan burs miktarı ise 1950 TL’ye

çıkacak. Üniversite bursları için gerçekleştirilecek bu zam oranları ve yeni miktarlar, birçok öğrencinin sevinmesine neden oldu. Üniversite eğitimleri süresince yararlandıkları burslar ile ekonomik anlamda sıkıntı çekmeyen öğrenciler, 2021 yılında da rahat edecek gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan burs açıklaması, birçok öğrencinin heyecanla beklediği bir haber olarak gündemdeki yerini koruyor.