Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal'ın açıklaması şöyle;

"Bunu dünyayı sömürenlerin yüzüne söyleyen bir lider var!  Bu konuşma Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletlerde yaptığı tarihi konuşmanın özeti! 

Reis bunu dünyaya yön veren 5 büyük devletin liderlerinin gözünün içine bakarak söyledi! Bu konuşmadan sonra siyasiler, bürokratlar, iş adamları, Reise yakın olan herkes adil bir dünya için çalışmalıdır. 

Daha adil bir Eskişehir mümkün mü peki, konuşmayı dinlediğim için yerelde neler olmalı.  Adil bir şehir için yönetenlerin adaletli ve hakkaniyetli olması gerekir. Herkes bir ağa seçmiş yanlış doğru frensiz gidiyor.

Siyasiler desen kibir, ego, eleştiriye kapalı ne desen hemen inciniyorlar, tek bildikleri her doğru kendilerine kalmış. Makam hırsı bürümüş gözlerini unutmuşlar musallayı siyasi gücün etkisi ile insanlara tepeden bakıyorlar. Bürokratik terör var zaten enflasyon dan bıkmış olan halkı aldığı kararlar ile iyice ezen güç zehirlenmesi yaşayan oldu bitti ben öyle uygun gördüm diyen bürokratik terör var. 

Reisin en çok halk ile arasını açan kibir abidesi bürokratlardır. Yolunda a.ş olan gruptur. Çalışanları ile her kararı almayı kendinde hak gören zümredir. İnsanlar ile istediği kararı verip pandemi, korona kurallar var diye insanları bezdiren gruptur. En çok kayıp verdirecek sahte istatistik ve rakamcı grup tabi işini yapanlar üzerine alınmasın. 

Adalet önce yerelden başlamalıdır. Yereldeki kaymakam pandemi deyip makam hırsı yapar esnafı zora sokar ise Türkiye’den farklı 17399 kez esnafa hal hatır sorar ise, belediye başkanı öncelikli hizmeti dururken çiçek böcek işine bakar ise, müdürler makam odası derdi ile şatafat gösteriş derdine girer ise halk ne yapsın. 

Bizim sağlık alanında mesela isteği dışında basit bir yönetmenliğin arkasına sığınıp yüzlerce kişi geçici görevde ise bir anne bir ev hanımı evi Şirintepe iken Şehir Hastanesine sorulmadan gönderiliyor ve pandemi var deniyor ise kaybeden hep siyaset olur. Bazı siyasilerimiz eşlerinin çalışma ortamındaki sıkıntılar için dert yanmıştır ama şimdi başkalarının derdi ne kulak tıkar olmuşlar. 

İnsanlar yaşadığı olayı anlatacak makam bulamıyor, araya mesafeler konmuş bürokrat siyasiyi ne kadar yalıyor ise şikayetlere o kadar kulak tıkanıyor. Çok basit bu kadar eleştiriye rastgele çalışanları çevirin konuşun neler oluyor ne durumdasınız diye ama nerede bunu yapacak karar alıcı. Fazla mesaisi ödenmeyen izine çıkarken yapılan eziyetler, çalışanlara kullanılan dil ve üslup da cabası. 

Vatandaş gözü ile sıra, muayene, tetkik için hizmete ulaşım devasa yapılar da sıkıntı var mı bence sokağa inin sorun derim. Sokak yanıyor ???? hayat ateş pahası gerçekler farklı bizim rakam istatistik sever bürokratlar farklı söylüyor.  Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

Ancak dünya ya meydan okuyan Dünya ???? 5’ten büyüktür diyen Reisi görünce bizde şehirdeki yanlışları dile getirelim dedik ve ilgililere küçük bir hatırlatma yapalım dedik. Dedik ama yine bize oncu şuncu buncu diyecekler. Derlerse desinler. İnsan gece gündüz demeden çalışan lideri görünce yanlışa susmak gönle razı gelmiyor. 
Daha Adil Bir Şehir Mümkün !"