Esentepe Mezarlığı'nda düzenlenen anmaya Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Bülent Rıfkı Ustaoğlu’nun yanı sıra Alağaç Ailesi, merhum sporcunun yakınları, takım arkadaşları, sporseverler, Eskişehirsporlu yöneticiler, Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, Sinan Alağaç Ortaokulu öğrencileri, hakemler ve vatandaşlar katıldı. Anmada, Sinan Alağaç'ın örnek kişiliği üzerinde durularak, genç sporcuların onu kendisine örnek alması gerektiğine dikkat çekildi.

Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜFAD) ortaklaşa düzenlediği anmada konuşan Eskişehirsporlu efsane futbolculardan Hüdai Doğu, "34 yıl geçti. Sinan’ın her zaman kalbimizde taşıyoruz. Örnek, milli bir sporcuydu. Atletizm dalında da başarılı işler yaptı. Allah rahmet eylesin. Aramızdan erken biçimde ayrılmasının acısını yıllar geçmesine rağmen yürekten hissediyoruz" şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Rıfkı Ustaoğlu Alağaç’ın kabri başında bir konuşma yaptı. Ustaoğlu, “Sinan’la aynı kampüsü paylaştık. Okul takımının kalecisiydi. Kişiliğiyle Türk sporuna örnek bir insandı. Genç sporcuların kendisini örnek almasını temenni ediyorum. Işıklar içinde uyusun” şeklinde konuştu.

Efsane kaleci Sinan’ın ailesi adına bir konuşma yapan yeğeni Sinan Ören, “Ben 1987 doğumluyum, hiç tanımadığım halde ismini aldım. Kalecilik kariyerimde de rahmetli bana hep yol gösterdi. Eskişehirspor’u bize sevdiren o oldu. Takım arkadaşları anılarını benimle hep paylaşırlar. Bu da beni çok mutlu ediyor. Allah rahmet eylesin. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a unutmadığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan da bir konuşma yaparak, “Allah herkese ölümünden sonra böyle hatırlanacak bir yaşam nasip etsin” dedi.

Konuşmalardan sonra Sinan Alağaç'ın kabri başında dua okundu ve karanfiller bırakıldı. Öte yandan anma etkinliğine Alağaç'ın fotoğrafları eşliğinde katılan, Sinan Alağaç Ortaokulu Spor Kulübü öğrencileri takdir topladı.