Günay, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"1 Nisan 1921, 1 Nisan 2021, II. İnönü Zaferi’nin 100. Yılı Bir asırlık zafer...

Mustafa Kemal Paşa’nın tabiriyle “İnkılap tarihimizin bir sayfası İkinci İnönü Zaferi ile yazılmıştır.”

I. ve II. İnönü Savaşları tarihimizin önemli dönemeçlerinden biri olmuş, milli mücadelenin ateşini yakmış, düzenli Türk ordusunun Batı Cephesi'ndeki ilk başarısı olmuştur. Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Paşa‘nın gönderdiği tarihi telgrafda bu büyük zaferin önemi “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz. İstila altındaki bedbaht topraklarımızla beraber bütün vatan bugün en uzak köşelerine kadar zaferinizi kutluyor. Düşmanın istila hırsı, azim ve hamiyetinizin yalçın kayalarına başını çarparak paramparça oldu.’’ olarak tarihin sayfalarında yerini almıştır.

Bu millet tarihin her safhasında büyük imtihanlar vermiş ve millet olmanın gereğini her zaman yerine getirmiştir. Anadolu’nun işgalden temizlenme sürecinde II. İnönü zaferinde de millet yine tarihinden beri bildiği en iyi şeyi yapmış ve Anadolu’yu bu milletin ebedi yurdu haline getirmiştir.

İşte bu özel günlerde de bizler bir kez daha bu vatanın ve bayrağımızın canlar pahasına nasıl savunulduğunu ve korunduğunu bir kez daha hatırlıyor ve anlamını bir kez daha kavrıyoruz. 

II. İnönü zaferinin 100. yıldönümünde bu topraklarda yaşamanın ve görev yapmanın onuru ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü olmak aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum.

Emanetiniz emanetimizdir."