Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESCEVDER )  Rey Maden San.ve Tic. A.Ş. tarafından Mermer  çıkartılmak için tamamı orman arazisi olan 99,84 hektar’lık alanda kazı yapılarak  orman alanlarının talan edilmesinin önlenmesi için Bozüyük Dostları Derneği ile birlikte Camiliyayla mahallesinde düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısına katıldı.

Camiliyayla mahallesinde yapılacak olan mermer ocağında 60,84 hektarlık alan açık işletme olup tamamı ormanlık araziden oluşması yöre halkının da tepkisiyle karşılaşması ve fiyatı     430 TL/ton olan Mermer’in 99,84 hektarlık orman arazisini talan etmeye değer mi diyen çevreciler ve yörede yaşayan halkın isyan etmesine yol açtı.

Ayda 5.000  m3  =  13.500 ton mermer çıkarılması planlanmasına karşın bunun 6 katı kadar PASA    ( Maden ocaklarında madenlerin arasında çıkan taş, toprak vb. yabancı nesneler  ) 30.000 m3  oluşacak olup ,  1.850 ton su tüketerek su fakiri olan ülkemizin susuzluğuna katkı yapacağından aşikar olan ve Orman alanlarının yok edilmemesi için mahkemeye başvuracaklarını dile getiren yöre halkının yanında olunması takdirle karşılandı.

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESCEVDER )  olarak Orman alanlarının yok olmaması, suyumuzun israf edilmemesi, havamızın kirletilmemesi ve çevremizin yaşanabilir bir doğa harikası olması için bundan önce yaptığı çalışmalarını bundan da kararlılıkla sürdüreceğini kamu oyuna bir kez daha saygılarımızla duyururuz.