Türkiye’nin dört bir yanındaki belediye başkanlarının Eskişehir ziyaretleri sürüyor. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da Eskişehir’i çok beğendiğini ve gerçekleştirilen çalışmaları her zaman yakından takip ettiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret eden Bozkurt’u Genel Sekreter Ayşe Ünlüce ve belediye bürokratları misafir etti.

Eskişehir’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bozkurt “Sayın Hocamız Yılmaz Büyükerşen’in 21 yıldır neler yaptığını yakından takip ediyoruz. Kendisinin başarılı şehircilik çalışmaları ile Eskişehir bambaşka bir kent oldu. Yerel yönetim denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Sayın Büyükerşen bu alanda markalaşmış bir isimdir ve üzerinden kaç yıl geçerse geçsin yaptıkları ile hatırlanacaktır. Bu sebeple Eskişehirlilerin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’deki belediye başkanlarımızın da örnek çalışmalar için Avrupa kentlerine gitmesine gerek olmadığını düşünüyorum: Çünkü bana göre doğru adres Eskişehir!” dedi.  Bozkurt’u Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Genel Sekreter Ayşe Ünlüce ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi’nin koordineli çalışarak Esenyurtluları sosyal belediyecilikle tanıştıracaklarını belirtti.

Ziyaret sonrası Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ve Eskişehir Kurtuluş Müzesi’ni gezen Bozkurt, başarılı müzecilik faaliyetleri ile Eskişehir’in İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm kentlerden yerli turist çektiğini belirtti.