Eskişehir'de korona virüse karşı önlemler, hız kesmeden devam ediyor. Alınan önlemler kapsamında Erenköy Mahallesi'nde bir ev daha karantinaya alındı.

Erenköy Mahallesi, Irmaklı Sokak'ta yaşayan A.A.'nın Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yapılan Covid-19 testi pozitif olarak tespit edildi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, A.A.'nın yaşadığı evde filyasyon çalışması gerçekleştirdi. Tek katlı evde gerçekleşen filyasyon çalışmasında E.H., E.A.H., M.A., ve M.H. isimli Afganistan uyruklu kişiler ile Covid-19 testi pozitif çıkan A.A.'nın yakın temas ettikleri tespit edildi.

Odunpazarı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, aldığı karar ile evi 14 gün boyunca karantinaya aldı. Polis ekipleri, evin girişini demir bariyerlerle kapattı ve çevrede önlem aldı. Evde yaşayan 4 kişi 14 gün boyunca evlerinden dışarı çıkamayacak. Bu süreçte 4 kişinin ihtiyaçları Vefa Destek grupları tarafından karşılanacak. 

Covid-19 testi pozitif çıkan A.A.'nın ise Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

DEZENFEKTE ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Odunpazarı Belediyesi'ne bağlı 'Kırsal Hizmetler Müdürlüğü' ekipleri, karantina altına alınan evde dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Dezenfekte çalışmasının karantina süresi boyunca uzman biyosidal uygulama operatörü olan eğitimli ekipler tarafından yapılacağı öğrenildi.

ESKİŞEHİR'DE KARANTİNA SAYISI ARTIYOR

Eskişehir'de karantina altına alınan bina sayısı da artıyor. Kentte ilk olarak Yenidoğan Mahallesi'nde 2 apartman karantina altına alınmıştı. Aktif olarak, Huzur Mahallesi'nde 3 ev, Ihlamurkent Mahallesi'nde 3 ev, Çankaya Mahallesi'nde 1 ev, Erenköy Mahallesi'nde 1 ev ve Sivrihisar'ın Ahiler Köyü'nde karantina sürüyor.