Yeni tip koronavirüs sürecinde Eskişehir'de kaç vaka ve can kaybı olduğuna dair 3 Nisan 2020 Cuma günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın toplantısında duyurulan haritalı verilerin ardından herhangi bir resmi açıklama olmamıştı.

Kanal 26'da Muharrem Esen'in hazırlayıp sunduğu programda soruları cevaplayan AK Parti İl Başkanı Çalışkan, Eskişehir'deki koronavirüs sürecine dair açıklamalarda bulundu. Çalışkan, Eskişehir'de bugüne kadar 1000'e yakın vaka olduğunu ve 26 kişinin yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti. Çalışkan ayrıca Eskişehir'de pozitif vaka olduğu tespit edildikten sonra tedavi gören 1000 yarısının ise sağlığına kavuştuğunu ifade etti. 

Çalışkan şöyle konuştu: 

"Bizim 3500 yatak kapasitemiz var. Vaka sayımız yönetilebilinir nitelikte. Vaka sayısı 1000'e gelmedi ama ramak kaldı bu yakınlarda. Fakat bunların bir kısmı direk hastanelerde değil hastanelerin dışında da filyasyondan dolayı evlerinde karantinaya alınanlar... Her gün doktor kontrolü yapılıyor. İyileşen hasta sayımız bu rakamın yarısı kadar oldu. Bu çok sevindirici. Aramızdan ayrılan kaybettiğimiz hastalarımız da var. 25, 26 civarında... Allah'tan rahmet diliyorum. Bu sürece ilişkin hem yatak sayısımız hem de solunum cihazı yeterli"