Eskişehir'in merkez Tepebaşı ilçesi Sütlüce Mahallesi'nde yaşayan Emine ve İsmail Kiraz çiftinin 8 ay önce Muzaffer adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Minik bebek Muzaffer Emin Kiraz'a hastanede yapılan tetkikler sonunda Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu.

Muzaffer'in tedavisinin sadece yurt dışında uygulanan ve tek dozu 2,4 milyon dolar olduğu belirtilen Zolgensma gen terapisine bağlı olduğunu öğrenen aile, birçok SMA hastası aile gibi sosyal medyadan yardım kampanyası başlattı. Muzaffer Bebek'in tedavi olabilmesi için mağdur aile, yardımseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

"MUZAFFER'İN KURTULMASINI İSTİYORUZ"

Belediyede işçi olarak çalışan Muzaffer'in babası İsmail Kiraz, "Bebeğimiz şuanda Eskişehir Şehir Hastasi'nde yoğun bakımda yatıyor. Gen tedavisi için yardım kampanyası başlattık ancak çok yavaş ilerliyor. Destekçimiz çok az. Tüm devlet büyüklerinin yardımlarını bekliyoruz. Muzaffer’in kurtulmasını istiyoruz.” dedi.

“ÇOK ÇARESİZİZ, YAVRUMUZ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE ERİYOR”

Baba Kiraz, Muzaffer Bebek'in şuanda yoğun bakımda yatağa bağlı şekilde yaşadığını belirterek, "Allah rızası için herkesten destek istiyoruz. Lütfen yavrumuzu kurtarın. 2,4 milyon dolar bir para gerekiyor. Bir babanın çaresizliğini görsünler lütfen, elimizden başka hiçbir şey gelmiyor. Muzaffer, gözümüzün önünde her gün eriyor ve biz buna hiçbir şey yapamıyoruz. Anne, baba olarak gerçekten çok çaresiziz. Allah kimsenin başına vermesin.” şeklinde konuştu.

Muzaffer Bebek'e destek olmak için ınstagram sayfası @muzaffereumutol ziyaret edebilir yada Emine Kiraz açıklaması ile TR59 0006 4000 0014 4004 8957 09 numaralı iş bankası hesabına bağış yapabilirsiniz.