İçişleri Bakanlığı Covid-19 ile mücadele kapsamında 81 il Valiliğine gönderdiği genelgede, sokak hayvanlarına düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılmasını, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesini istedi.

Bu kapsamda, Eskişehir Valiliği Meydanındaki uygun yerlere, parklara ve açık alanlara Vali Özdemir Çakacak’ın talimatıyla sokak hayvanları için mama ve su bırakıldı.

Bu zorlu süreçte her canın kıymetli, her canın özel olduğunu kaydeden Vali Çakacak,  salgınının sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediği söyledi.

Genelgede yer alan ibarede; yiyecek ve içecek servisi yapan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle, buralardan beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğunun ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Çakacak, yaptığı açıklamada, “Biz de bu zorlu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerimizi alacağız. Başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılacaktır. İhtiyaç duyulan alanlar ise dezenfekte edilecektir. Söz konusu tedbirler çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızla gerekli planlama ve koordinasyonu eksiksiz bir şekilde yapacağız. Vatandaşlarımızdan da bu konuya hassasiyetle ilgi göstermelerini bekliyoruz.” dedi.