Düzenlenen törene; Vali Erol Ayyıldız’ın yanı sıra Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi  Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Metin Nurullah Sazak, Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ercan ATASOY, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile yeni ambulansların görevlendirildiği Acil Sağlık ekip personelleri katıldı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız; “yaratılanın en şereflisi olan insana hizmet sunmak gibi son derece hayati bir vazifenin onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Devleti yaşatmak için insanı yaşatmayı ilke edinmiş yönetim geleneğimizin hayat bulduğu ülkemizde, sağlık alanında da devletimiz büyük reformlara imza atarak sosyal devlet anlayışı ile insan odaklı hizmet vermeye devam etmektedir. Buna COVID-19 salgın sürecinde hep birlikte bir kez daha tanıklık ettik” ifadelerinin ardından yeni ambulansların şehrimize hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sürdürdü.

Törende konuşan İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala tören protokolünü selamladıktan sonra; “esasen burada konuşmaya gelmeden önce ekip arkadaşlarımla yaptığımız toplantıda, sizlere başarılarımızı istatistiklerle süsleyerek ifade etmemi tavsiye ettiler. 4,5 dakikaya düşen ulaşım süremizi, 1000 günde Eskişehir’de %60 arttırdığımız ambulans sayımızı, %50 arttırdığımız hizmet noktamızı, %100 arttırdığımız insan kaynağı gücümüzü, ulaştığımız hastalara sağladığımız etkili ilk müdahaleyi, inme vakalarında Türkiye’nin en başarılı ili olmamızı, arrest vakalarında nabız alınarak hastaneye teslimde dünyada %4-6 arasında iken Eskişehir’de yaklaşık %25 oranına ulaşmamızı bir başarı hikayesi olarak anlatmamı istediler. Ancak bu haksızlığı bugün burada ve nöbette bulunan yaklaşık 700 kişilik Eskişehir 112 ailesine yapamazdım. Bizim hikayemiz istatistiklerle anlatılacak bir başarı hikayesi değildir. 3.5 yıldır gece gündüz emek veren arkadaşlarımın hikayesidir. Bizim hikâyemiz, 112 çağrı hattımızı arayarak yardım çağrısında bulunduğunuz andan itibaren başlıyor, yeri geliyor daha birkaç gün önce kucağınıza aldığınız yavrunuzu teslim ediyorsunuz. 

Bazen analarımızı, babalarımızı emanet alıyorlar. Gözlerinizin önünde eşinize dakikalarca süren o ilk müdahale yapılıyor ve umudun o sesine şahit oluyorsunuz; 'nabız alındı'. Günün her anı her saniyesi bir ambulans bir can kurtarmak için çabalayan birileri var ve onların da evlerinde çocukları, eşleri bakmakla yükümlü oldukları bir aileleri var. Elbette bizler bu işin profesyonelleriyiz ve işimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Eskişehir'in en genç sağlık neferleri ile hikâyemiz asla yalnızca bir başarı hikâyesi değil. Her ambulans arka kabini 4 metrekaredir. Biz o 4 metrekareye her hastada yeni bir hayat hikâyesi sığdırırız” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Tam donanımlı 9 Acil Yardım Ambulansının iç donanımı İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala ve görevli sağlık personelleri eşliğinde tören protokolüne tanıtılarak tüm ambulanslar Eskişehir halkına hizmet için aktif göreve başlatıldı.