Eskişehir’de ölüm yoluna dönen ve yüzlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun 2020 Cumhurbaşkanlığı Programına alınmamasının ardından Seyitgazi ve Kırkalı yurttaşlar yolu kapatarak, Cumhurbaşkanına seslendi. Kırka-Seyitgazi-Afyon yolu üzerindebuluşan onlarca Seyitgazili, “Artık ölmek istemiyoruz. Yolumuzu yapın, daha fazla insan ölmesin” dedi. 

YOL KAPATTILAR

Eskişehir’de kaza oranı ortalamasında ilk sırada yer alan Kırka-Seyitgazi-Afyon Karayolunun yapılmamasının ardından isyan eden SeyitgazililerKırka-Afyon yolu üzerinde açıklama yaptı. CHP Milletvekili Utku Çakırözer, İl Başkanı Abdülkadir Adar, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, mahalle muhtarları ve onlarca Seyitgazili hükümete “Artık bu yolda ölmek istemiyoruz” diye seslendi.

ÇAKIRÖZER: “2019’DA 53 KAZA MEYDANA GELDİ”

Yolun 2020 Cumhurbaşkanlığı Programına dahi alınmadığını hatırlatan CHP’li Çakırözer, “Bu yol jandarma istatistiklerine göre Eskişehir’de en çok kazanın meydana geldiği yol.Son 5 yılda 455, 2019’da 53 kaza meydana gelmiş. Bizler Meclis’te hem Genel Kurulda hem komisyonlarda defalarca dile getirdik. Ama yine 2020 yatırım programına dahi almadılar. Eskişehir’de yüzlerce kazanın meydana geldiği, onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği bu yollar yatırımda yok! Varsa yoksa zehir santrali var! Artık Eskişehirlileri kandırmaktan vazgeçin!” dedi.

ADAR: “ESKİŞEHİR HAKKI OLAN YOLA BİR AN ÖNCE KAVUŞMALI”

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ise konuşmasında, “Yıllardır kullandığımız bu yolda bir türlü iyileştirilmeye gidilmemesi artık Seyitgazilihemşehrilerimizi ‘biz hakkımızı istiyoruz’ noktasına getirmiştir. 31 Mart seçimleri öncesinde seçim çalışmalarına geldiğimizde bu yol üzerinde ölümlü kaza ile karşılaştık ve o zaman 1 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. Eskişehir’i Afon’a bağlayan bu yol diğer yollara göre 35, 40 km avantajı olan bir yol. Ancak bu yol cezalandırılmış durumda. 2020 bütçelerinin görüşüldüğü bir dönemde bu yolun programa alınmasını Eskişehirli yurttaşlar olarak diliyoruz. Diliyorum ki Eskişehirlilerin sesini duyan olur ve Eskişehir hakkı olan yola kavuşur” dedi. 

TEPE: “YOL MEDENİYETTİR, BİZ BU MEDENİYETTEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ”

Resmi olmayan rakamlara göre bu yol üzerinde yılda yüzlerce kazanın meydana geldiğini söyleyen Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, “Yaklaşık 80 virajdan oluşmakta. Tek şerit üzerinde gidip gelindiği için bu yol üzerinde çok fazla kaza olmaktadır. Vatandaşlar olarak bunu yıllardır dile getirmemize rağmen bu yolda herhangi bir çalışma olmamıştır. Bizim istediğimiz tüm yetkililerin bu yol üzerinde yoğunlaşarak hem Eskişehir’den giden yolu kısaltmak hem de kazaları azaltmak adına çalışmalara başlanmasını istiyoruz. Yol medeniyettir, biz bu yoldan faydalanmak istiyoruz” dedi.

SESİMİZİ DUYUN YOLUMUZU YAPIN

Yurttaşlar adına açıklamada bulunan Karaören Mahalle Muhtarı Ramazan Topal ise, “Defalarca bu yol üzerinde ölümler oluyor. Yol yapılmayan hiçbir yer kalmadı ama bizim yolumuz hala yapılmadı. Bu partiler üstündedir. Cumhurbaşkanlığımıza, tüm siyasi parti temsilcilerimize çağrıda bulunuyoruz. Artık sesimizi duyun, yolumuzu yapın” diye konuştu.