Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesinin ardından çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla düzenlenen törenle memleketi Eskişehir'de toprağa verildi.

Şehit Arıkan'ın (27) Türk bayrağına sarılı naaşı, töreninin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi. Anne Esma, baba Arif ile kardeş Semih Arıkan, yakınları ve arkadaşı Nurtane Özdemir, şehidin naaşına sarılarak gözyaşı döktü. 

Valilik tarafından cami avlusunda kurulan taziye çadırında şehidin annesi ve babası taziyeleri kabul etti. Çadırda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli personel de anne Esma Arıkan'a refakat etti. 

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen katıldı.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazından sonra tören mangasınca omuzlarda taşınarak top aracına konuldu. Bu sırada Bakan Osman Aşkın Bak, yürümekte güçlük çeken şehidin dedesi Mehmet Ali Usta'nın koluna girerek yardımcı oldu. 

Şehidin naaşı, Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşları arasında defnedildi.