Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilen anma merasimi Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ardından Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde askeri bando eşliğinde İstiklal Marşının söylenmesiyle gönderdeki bayraklar yarıya indirildi.

Eskişehir Kılıçoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Yağız Efe Türkmenler'in 'Bir tutkudur Mustafa Kemal' adlı şiiri okumasını takiben Eskişehir Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Gökhan Gökçe günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Duygu dolu anların yaşandığı anma programı, Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku’nun bir kesitinin yayınlanmasıyla sona erdi.

Gerçekleştirilen törene; Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.