Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu yaptı.

Müdür Tatlısu, “Bugün; Türk milletinin, onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde tarih sahnesine bir defa daha çıkarak makus tarihini tersine döndürmeye başladığı, milletin azim ve kararlılığı sayesinde, Türk milletinin esaret altında yaşayamayacağının, Samsun’dan başlayarak tüm dünyaya duyurulduğu tarihin 99’ncu yılıdır.“dedi.

Konuşmanın ardından gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilere madalyaları Vali Özdemir Çakacak tarafından verildi. Daha sonra 2017 yılında ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren milli sporcuları tebrik eden Vali Çakacak, Muharip Hava Kuvvet Komutanı Hv. Org. Gülan, Eskişehir Milletvekili Çakırözer ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdemir, sporculara günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Öğrenciler tarafından bayramla ilgili şiirlerin ve gençlik adına konuşmanın yapılmasından sonra etkinlik çerçevesinde spor ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Tören sonunda Vali Çakacak, programa katılan öğrencileri ve sporcuları tek tek tebrik ederek, günün anısına fotoğraf çektirdi.

Törene; Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvvet Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Erdemir, Vali Yardımcıları, askeri erkan, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.