Tüm dünyaya kabusu yaşatan korona virüsü ülkemizde yayılmaya devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her akşam güncel verileri vatandaşlarla paylaşıyor. 

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde bilim kurulu toplantısının ardından yaptığı son dakika açıklaması ile illerdeki vaka ve ölü sayılarını da kamuoyuna duyurdu. Bu önemli ve bir o kadar da kritik açıklama ardından hangi şehirde kaç vaka bulunduğu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yapılan açıklamada en yüksek rakamın İstanbul’da olduğu belirtilirken ülkemizde şimdiye kadar toplamda 30 bin 217 kişiye KOVİD-19 tanısı konduğu bildirildi.

Buna göre; Eskişehir’de korona virüsü vaka ve ölü sayısı kaç? Şeklindeki sorular özellikle bölge halkı tarafından araştırılmaya başladı.

ESKİŞEHİR'DE KORONA VİRÜSÜ VAKA VE ÖLÜ SAYISI KAÇ?

Türkiye'deki korona virüs vaka ve ölü sayısının bulunduğu tabloya ve 03.04.2020 tarihinde yapılan açıklamaya göre Eskişehir ilimizde 118 vatandaşımıza Covid-19 tanısı konmuştur. 5 vatandaşımız ise Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir.

Son bilim kurulu toplantısı 03.04.2020 Cuma günü yapılmıştır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta içinde yapacağı yeni bilim kurulu toplantısında il il vaka ve can kayıplarını açıklaması bekleniyor.