Eskişehir'de Seriyye Vakfı üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere moral olması için "Sineden Sipere Mektup" kampanyası başlattı.

Seriyye Vakfı Eskişehir İl Başkan Vekili Savaş Öztürk, muhabirimize yaptığı açıklamada, vakfın genel merkezine sundukları mektup projesinin onaylanmasıyla ve gerekli izinlerin alınmasıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

Öztürk, amaçlarının Türk askerlerine moral vermek olduğunu dile getirerek, "Vatandaşlarımız gıda anlamında birçok şeyi yolladılar. Bizler de manevi anlamda gönüllerine hitap etmek istedik. Mehmetçiklerimizin Eskişehir'de yaşayan, hiç tanımadıkları anneleri, babaları, kardeşleri var. Onların duygularını, düşüncelerini mektuplaştırıp, kırmızı beyaz zarflarımızla sınıra göndereceğiz." diye konuştu.

Seriyye kelimesinin "Peygamberin başında bulunamadığı seyyar kuvvetler" anlamına geldiğini ifade eden Savaş Öztürk, şunları kaydetti:

"Aslında vakfımızın ismini de yine düşman tarafı bizlere koymuş. Bizleri böyle adlandırmış. Bizler de bugün bu ismi yaşatmaya çalışıyoruz. Devletimiz bugün cephede. İslamı temsil ederek çarpışıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuyla bizler gurur duyuyoruz. Cephede olamadığımız için cümlelerimizle askerlerimizin yanında olmak istedik. Başkomutanımızın bir emriyle sınıra gitmeye hazırız. Fakat 'Afrin'e girmek hata' diyenlerin, vatandaşlarımız olmadığını ispatlamak da bizim boynumuzun borcuydu. Sokaklardaki vatandaşlarımızın sinesinden sipere 'arkanızdayız' mesajının olduğunu çok iyi biliyoruz. Mektuplarımız, askerlerimize manevi kuvvet verecektir. Bir hafta sürecek kampanyamızın sonunda mektupları sınıra ulaştıracağız."

- "Türkiye'ye oyun tutmaz"

Öztürk, İslam ülkelerine oynanan oyunların millet olarak farkında olduklarını vurgulayarak, "Irak'a, Afganistan'a, Suriye'ye, Mısır'a, Libya'ya neler olduğunu gördük, görüyoruz. Fakat oyunu oynayanların atladığı bir şey var. Yüzyıldır beklenilen bir lider var ülkenin başında. Cumhurbaşkanımızın geri vitesi yok. Bu bizi muazzam güçlü kılıyor. İstedikleri kadar oyun kursunlar. Türkiye'ye oyun tutmaz. İslam'ın sancaktarlığını yapan bu ülke, dini, namusu ve özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edecektir." ifadelerini kullandı.