Eskişehir Odunpazarı ilçesinde bulunan Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan gruba güvenlik görevlileri müdahale etti. Müdahalenin nedeni ise bazı vatandaşların CİMER'e yaptıkları şikayet olarak gösterildi.

Gündüz saatlerinde yoga yapan kadınların yanına gelen emniyet güçleri, parkta yoga yapan kadınlara CİMER'E şikayet edildiklerini belirterek, vatandaşların yoga yapmasını engelledi. Yoga yapmak için bir araya gelen grup güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile karşılaştı.

Güvenlik görevlilerini ikna etmek için konuşan grup üyelerine yanıt ise ‘Sizi CİMER'e şikayet etmişler’ oldu.

KAZIM KURT'TAN SERT TEPKİ

Dede Korkut Parkı’nda yoga yapılmasının engellenmesine tepki gösteren Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini şöyle ifade etti: “Eskişehir Valiliğinin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı’nda yoga yapanlar Cimer'e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız?

Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz. İstediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz. Kimseden çekinmeyin. Bir ihtiyacınız olursa söyleyin. Spor İşleri Müdürlüğümüz temin eder. Sizleri ziyarete geleceğim. Çok sevgiler, selamlar.”

“PARKLARDA SPOR ETKİNLİKLERİMİZ BAŞLIYOR”

Yoga yapan kadınların engellenmesine bir tepki de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den geldi. Büyükerşen de sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, “Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

ATAÇ'DA DESTEK VERDİ

Konu ile ilgili Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ta kadınlara destek verdi. Ataç, sosyal medya hesabından şunları söyledi: "Tepebaşı'ndaki parklarımızın tamamı yoga ve spor yapmak isteyen tüm Eskişehirlilere açık. Ne zaman isterseniz, dilediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz."