Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının devam ettiğini hatırlatarak, bugün itibarıyla Çin dışında, Yunanistan ve Bahreyn'de dahil 36 ülkede hastalığın görüldüğünü söyledi.

Vaka sayısının dünya genelinde 81 bin 191'e ulaştığını, hayatını kaybedenlerin sayısının da 2 bin 768'ü bulduğunu belirten Koca, Çin'deki vaka sayısında azalma görülse de diğer ülkelerdeki vaka sayısının arttığına işaret etti.

Koca, Çin'de günlük 1000 ve üzeri vaka sayısı görülürken son günlerde bu rakamın 400-500'e indiğini ve artış hızının düştüğünü dile getirdi.

Buna karşılık diğer ülkelerde vaka sayısının arttığını aktaran Koca, son olarak Yunanistan'da bir vaka görülmesi ve komşu ülkelerde vaka sayısının yükselmesi sebebiyle tedbirlerin yoğunlaştırıldığını kaydetti.

Bugüne kadar birçok ülkede vaka görülmesine rağmen Türkiye'de henüz vakaya rastlanmadığını ancak bunun rastlanmayacağı anlamına gelmediğine işaret eden Koca, tüm çabalarının virüsün ülkeye girişinin önlenmesine yönelik olduğunun altını çizdi. 

Bakan Koca, Eskişehir'de  aile sağlığı merkezine başvuran İranlı vatandaşta herhangi bir klinik bulgu olmadığını ve bu anlamda bir sorun olmadığını söyledi.