Eskişehir’in siyasi isimleri ile sivil toplum örgütleri, İstanbul Beşiktaş'taki 29 kişinin şehit olduğu alçak saldırıyla ilgili sosyal medyadan, saldırıyı lanetleyen paylaşımlarda bulundular.
İşte o paylaşımlardan bazıları:
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: İstanbul’da kahreden gece… Yazıklar olsun, kabus bitmiyor. Dolmabahçe’de polis aracına bombalı hain saldırı sonucu şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: ‪Sözün bittiği yerdeyiz. 29 şehidimiz, 166 yaralımız var. Teröre, terörü destekleyenlere, terörden beslenenlere bin kere lanet olsun. Bölüp parçalamak isteyenlere, siyasi rant elde etmek isteyenlere, bizi teröre kurban edenlere karşı millet olarak birbirimize kenetlenmekten başka çaremiz yok. Bu güçlükleri, bu acıları bölünerek değil, birbirimize tutunarak aşabiliriz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: İstanbul'da güvenlik güçlerimizi hedef alan saldırıyı lanetliyorum. Duamız can kaybı olmaması, yaralıların sağlığına kavuşması için.

CHP Milletvekili Gaye Usluer: Güne yasla uyandık. İkisi sivil, 27 'si polis 29 şehidimiz var. 19 'u yoğun bakımda, 155 yaralımız var. Bizim yurttaşlarımız... Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Acımız sonsuz. Terör örgütlerini amasız ve fakatsız lanetliyorum.

AK Parti Milletvekili Harun Karacan: Alçaklar İstanbul'u kana buladılar hain terör saldırısını lanetliyorum. Yaralılarımıza Acil Şifalar diliyorum.

‪AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay: Yastayız...Üzgünüz...Öfkeliyiz...Her ne pahasına olursa olsun Terörle Mücadelede kararlıyız...Hain terör saldırısının sorumlularını asla affetmeyeceğiz! ‪Bu mübarek günde görevi başında şehit olan polislerimize ve masum vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim...Başımız sağolsun...

Eskişehirspor Kulübü: İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırıda, 29 vatandaşımızın şehit düştüğünü, 166 vatandaşımızın da yaralı olduğunu, derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşanan bu saldırıyı lanetleyerek, şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı: Emperyalizmin uşağı terör örgütlerinin İstanbul Beşiktaş'da gerçekleştirdiği terör saldırısını kınıyor, şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyor, terörü destekleyenleri, terörden yarar umanları da lanetliyorum…

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler: Türkiye hain terör örgütlerine yenilmeyecek, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecektir. İstanbul'da meydana gelen saldırıda şehit düşen polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.
Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge: İstanbul’da dün yaşanan bombalı saldırıları lanetliyoruz. Bombalı saldırılar, kör terör eylemleri hiçbir amacın gerekçesi olamaz. Ölenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.)

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru: Teröre düşünsel destek verenlerin bile Allah belalarını versin, lanet olsun...Hiç bir şey 1 Tek insan hayatından bile önemli değildir...

Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman: Bizi korkutamayacaksınız. Bizi yıldıramayacaksınız. Lanet olsun teröre ve yandaşlarına.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya: İsimsiz bir savaşın bomba sesleriyle geçiyor ömrümüz. Ülkemize, birliğimize, beraberliğimize kast eden hainlere; teröre ve terörün arkasındaki tüm karanlık güçlere lanet olsun...Bombalı hain saldırı sonucu şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.