Tören ÇOGEM Müdürü ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhan Esen’in, hazırlık döneminden gerçekleşmesine kadar tüm aşamalarıyla yarışmayı anlattığı sunumuyla başladı. Beyin Bilgi Yarışması’nın temel amacının geleceğimiz olan gençleri üniversite ortamıyla tanıştırarak motivasyonlarını artırmak ve hayata hazırlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhan Esen, yarışmanın Türkiye’de tek olma özelliğini koruduğunu ve dünyada 2017 yılında düzenlenen 155 yarışmadan biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ferhan Esen yarışmaya destekleri için ESOGÜ Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı, ESOGÜ Hastanesi Başhekimliği ve tüm sponsor kuruluşlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş, hekimliğin çok özel bir meslek olduğunu belirterek başarılı öğrencilere seslendi ve onlardan hekimlik mesleğini seçmelerini istedi. Prof. Dr. Ali Arslantaş, yarışmanın düzenlenmesine verdikleri emekler için Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ferhan Esen ve Prof. Dr. Hamza Esen’e özel olarak teşekkür etti.    

ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alparslan Birdane, 10. Beyin Bilgi Yarışması’nın düzenlenmesinde çok ciddi bir emek olduğunu belirterek, Prof. Dr. Ferhan Esen’in şahsında emeği geçen herkese ESOGÜ Rektörlüğü adına şükranlarını sundu. Bilginin çok önemli bir güç olduğunu belirten Prof. Dr. Alparslan Birdane, bilgiye erişmenin, sonra onun sahibi olmanın, sonra geliştirme, işleme, bize ait hale getirme ve faydalı kılmanın bir süreç olduğunu kaydetti. Bilginin insanlar için olduğu kadar devletler için de önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Alparslan Birdane, bilgi eğer insanlığın yararına sunulabiliyorsa o gücün doğru istikamette kullanılmış olacağını ancak ülkelerin onu birbirlerini yok etmek için kullanması durumundaysa bugün gelinen noktada olduğu gibi kaosların ortaya çıkacağını ifade etti. Prof. Dr. Alparslan Birdane bizim medeniyetimizde bilgiye nerede olursa olsun ulaşmanın, onu çoğaltmanın ve hem kendi ülkemizin ve milletimizin hem de diğer insanların faydasına sunmanın olduğunu kaydetti. Beyin Bilgi Yarışması aracılığıyla bilginin eğlenceli hale geldiğini, insanların birbirleriyle tanıştığını, kaynaştığını ve ayrıca ESOGÜ’nün tanıtımının yapıldığını, bunun da çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Alparslan Birdane, lise öğrencilerinin böyle bilgi yarışmaları aracılığıyla üniversite ile tanıştığını ve kendilerine bir rol biçtiğini söyledi. Prof. Dr. Alparslan Birdane konuşmasının sonunda tüm katılımcı öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti.                  

Konuşmaların ardından 10. Beyin Bilgi Yarışması’nda ilk 5 dereceyi alan öğrencilere ödül ve teşekkür belgeleri verildi. Daha sonra dereceye giren öğrencilerin okullarının müdürleri ve biyoloji öğretmelerine başarı belgeleri takdim edildi. Tören, destek veren firmalar tarafından dereceye giren öğrencilere hediyelerinin dağıtılması ve sonrasında firmalara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.