Etkinlikte kulüp öğrencileri, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 193 ülkenin imzası ile kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini ele aldılar.  

Öğrenciler toplam 17 hedefi tasarladıkları oyunlarla anlattılar. Bu hedefler arasında yer alan “Hedef 10: Eşitsizliklerin Azaltılması” anlatılırken, farkındalık yaratmak amacıyla Türk Kızılayı Kulübü öğrencilerinin de katılımlarıyla ‘Empati Parkuru’ düzenlendi. Empati Parkuru’na ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de katıldı.

Engellileri anlamak için gözlerini bantla kapatarak bastonlarla yürümeye çalışan ya da tekerlekli sandalye ile rampayı kullanan gençlerin, engelli insanların karşılaştıkları zorlukları biraz da olsa yaşayarak öğrendiklerini dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, “Ben de Empati Parkuru’nda yürüyerek engelli insanlarımızın günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları anlamaya çalıştım. Parkurda yürürken birkaç dakikalığına bile olsa engelli vatandaşlarımızın yaşamını daha yakından anlama ve hissetme fırsatı buldum. Ülkemiz ve dünya gündemindeki konulara karşı hassasiyetlerini, işledikleri bu önemli konularla gösteren tüm sevgili öğrencilerime en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.