Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,  Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin düzenlediği çevrimiçi seminere konuk oldu. Güler, “Turizm’de Sektörel İlişkiler” dersi kapsamında düzenlenen seminerde, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir’in sorularını cevaplandırdı. Yaklaşık bir saat süren seminerde ETO Başkanı Güler, Eskişehir Ticaret Odası’nın yürüttüğü faaliyetler, üyelere sağladığı hizmetler, şehir ekonomisine verdiği katkılar hakkında bilgi verdi. 

Salgın en çok hizmet sektörünü etkiledi

Pandeminin tüm dünyada olduğu gibi Eskişehir’de de hizmet sektörünü olumsuz etkilediğini belirten Güler, bu sebeple oda olarak salgın sürecinde tüccar ve esnafa her zamankinden daha çok destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Pandemi sürecinde ETO üyelerine aktarılan kredinin 77 milyon liraya ulaştığını belirten Güler, sektörde çalışan 3500 kişiye de gıda yardımı sağladıklarını kaydetti.

Hizmet sektörüne destek olmak için çalışıyoruz

Eskişehir’in turizm potansiyeline dair değerlendirmede de bulunan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in şehir merkezinin yanı sıra ilçelerinin sahip olduğu turizm değerleriyle avantajlı olduğunu belirterek, bu potansiyeli değerlendirmenin önemine dikkat çekti. Eskişehir’de turizmin gelişmesine katkı sağlamak ve hizmet sektörüne destek olmak için ETO’nun yoğun çaba sarf ettiğini belirten Güler, oda tarafından düzenlenen seminer ve eğitimlerle, projelerle hizmet sektörüne katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

ETO’dan müzeler şehri imajına katkı

Bu projelerden en önemlisinin Eskişehir Fuar Kongre Merkezi olduğunu belirten Güler, virüs tehlikesinin azalmasıyla birlikte fuar ve kongre ve etkinliklerin hızla düzenleneceğini söyledi. Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’nin (ETOMÜZE) de şehrin turizmine katkı sağlamak amacıyla hizmete sunulduğunu ve “Müzeler şehri Eskişehir” imajına destek olduğunu  belirten Güler, ETOMÜZE’nin bu güne kadar yüz binden fazla kişiyi konuk ettiğini sözlerine ekledi.

Güler öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Öğrencilere öğütlerde de bulunan ETO Başkanı Metin Güler, iş hayatında tecrübenin çok önemli olduğuna değinerek, staj yaparak deneyim kazananların iş başvurularında bir adım öne geçtiğini ifade etti. Hedef belirlemenin ve o hedef doğrultusunda kariyer planı yapmanın iş hayatındaki önemine dikkat çeken Güler, öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.