Eskişehir Ticaret Odası, üyelerini dünya ekonomisi ile buluşturmaya devam ediyor. ETO üyeleri Tayvan’ın Başkenti Taipei’de fuar ziyareti, Uzakdoğulu iş dünyası ile toplantı ve fabrika inceleme gezisi gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Eskişehirli sanayicilere Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koşar ve Meclis Üyesi Gürbüz Özkaya da eşlik etti.

Uzakdoğulu iş dünyasına Eskişehir anlatıldı

ETO heyetinin Tayvan’daki ilk ziyareti TIMTOS Uluslararası Makine Fuarı’na oldu. 55.000’den fazla iş adamının ziyaret ettiği fuara katılan ETO heyeti, dünyanın en büyük makine üreticisi olan firmalarla bire bir görüşme imkanı buldu. Fuar ziyaretlerinin ardından ETO heyeti Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi (TAITRA) ve Tayvan Makine Endüstrisi Derneği (TAMI) üyeleri ile bir araya geldi. TAITRA Başkanı Walter M. F. Yeh’e Eskişehir ekonomisi ve sanayisi hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in öne çıkan sanayi ürünlerini anlattı.

Tayvan’ın en büyük firmalarını incelediler

ETO heyeti Tayvan temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin Tayvan Temsilcisi İsmet Arıkan ile de bir araya geldi. Görüşmede Eskişehir ile Tayvan arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi için atılacak adımlar masaya yatırıldı. ETO heyeti ayrıca Tayvan temasları kapsamında ülkenin önemli makine üreticilerinin tesislerini ziyaret etti.