Türkiye’deki uygunluk değerlendirme kuruluşlarına akreditasyon hizmeti sunan tek kuruluş olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) yönetim kurulu ve paydaşlarla bilgilendirme toplantısını Eskişehir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantılara TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Özyurt’un yanı sıra, yönetim kurulunda görev yapan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Genel Sekreter H. İbrahim Çetin, İsa Coşkun ve Ramazan Güven katıldı. TÜRKAK’ın Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleşen yönetim kurulu toplantısının ardından ETO Meclis Salonu’nda paydaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantısı öncesinde konuşan TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücel, toplantı için Eskişehir’i tercih etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, misafirperverliğinden Eskişehir Ticaret Odası’na teşekkür etti.

Eskişehir akreditasyonda verimli bir şehir

Akreditasyon sisteminin diğer illere göre Eskişehir’de çok daha verimli olduğunu vurgulayan Türk Akreditasyon Kurumu Başkanı Yücel, Eskişehir’deki sonuçların gelecek için umut verdiğini dile getirdi. ETO Başkanı Metin Güler ise, dünya ile rekabette kalite ve akreditasyonun büyük fark yarattığını vurgulayarak, TÜRKAK’ın bu yöndeki çalışmalarının Türkiye’ye önemli kazanımlar sağladığını dile getirdi. Eskişehir Ticaret Odası’nın madencilik sektöründe yaptığı çalışmalarla Türkiye’de standart belirleyen ve kural koyan bir otorite 

haline geldiğini kaydeden ETO Başkanı Metin Güler, ETO-METSEM’in (Mesleki Test ve Sertifikasyon Merkezi) madencilik sektörüne çok büyük katkıları olacağını söyledi. ETO-METSEM’in Türkiye’nin madencilik sektöründe ilk ve aynı zamanda tek sınav ve belgelendirme merkezi olacağını dile getiren Güler, bu sayede sektörün gelişimi için ihtiyaçların analiz edilmesi ve eksiklerin giderilmesinde, sektöründe çalışacak personelin yeterliğinin belgelendirip iş yaşamına kazandırılmasında Eskişehir’in ön plana çıkacağını kaydetti.  Güler ayrıca ETO-METSEM’e katkılarından dolayı Türk Akreditasyon Kurumu Başkanı Ahmet Yücel’e teşekkür etti.