Güler, mesajında, şu ifaderi kullandı;

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 102. yıl dönümünü ve geleceğimiz olan evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 23 Nisan 1920’de kurulan gazi meclisimiz, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması ve milletimizin bağımsızlığının kazanılması için emek vermiştir.

Türk milleti için dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan tarihinin çocuklarımız için bayram olarak armağan edilmesi de Büyük Önderimiz Atatürk’ün ülkemizi ebediyete ulaştıracak olan evlatlarımıza duyduğu sevgiyi ve güveni göstermektedir. 

Evlatlarımızın da bu sevgi ve güveni boşa çıkarmayacağına, sorumluluk alarak şehitlerimizin ve gazilerimizin vatanperverliği ile kurulan ve büyük mücadelelerle bu günlere getirilen ülkemizi daha güzel günlere ulaştırmak için çalışacağına yürekten inanıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyor; cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnetle ve saygıyla anıyorum."