Çakırözer mesajında, Türkiye’de son dönemde ormanları, tarım alanlarını yok etmeye yönelik girişimlere değinerek, yurttaşlara “Gelecek nesillere yaşanabilir bir Türkiye bırakmalıyız” çağrısında bulundu.

Çakırözer, "Tüm ülkede işsizliğin ve yoksulluğun bittiği, tüm yurttaşlarımızın beraberce, huzur içinde ve mutlu yaşadığı bir bayram diliyorum. Halkımızın Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

“GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE BIRAKMALIYIZ”

CHP’li Çakırözer, Kurban Bayramı dolayışınla bir mesaj yayınladı. Çakırözer Bayram mesajında Türkiye’de aralarında Eskişehir’in de bulunduğu birçok şehrinde çevreyi, temiz havayı, suyu, ormanlık alanları yok etmeye yönelik girişimlere değinerek, yurttaşlara, “ Geleceğimiz, yavrularımız için gelecek nesillere yaşanabilir bir Türkiye bırakmak zorundayız” dedi. Çakırözer, “Eskişehir’de, Çanakkale’de, Uşak’ta ormanlarımıza, meralarımıza, tarım alanlarımıza, temiz su kaynaklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Bizler gelecek nesillere temiz, yaşanılabilir bir ülke bırakmak zorundayız” dedi.

“İŞSİZLİĞİN VE YOKSULLUĞUN SON BULDUĞU NİCE BAYRAMLARA”

Emekçinin, emeklinin, çiftçinin, esnafın bayrama buruk girdiğini dile getiren Çakırözer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlar, toplumu dostluk ve kardeşlik duygularıyla buluşturan, sevginin, saygının, hoşgörünün pekiştiği, kaygıların unutulduğu özel günlerdir. Ancak ekonomik olarak içinde bulunduğumuz durum bayramı da etkilemiştir.

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 75 lira, yoksulluk sınırı ise 6 bin 760 liradır. Memur maaşları enflasyon karşısında eridi. 2018 sonunda ortalama memur maaşı, 2017’ye göre yüzde 14.81 arttı ancak aynı dönemde enflasyon yüzde 20.3 arttı. Memurların maaşı, aylık yaklaşık 165 TL değer kaybetti. Çarşıda, pazarda fiyatlar el yakıyor, her şeye zam geldi. Bayram alışverişine giden vatandaş enflasyon karşısında alışverişini yapamadı. Bayrama buruk girdi.

Ülkemizde işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasakların son bulduğu; emeklinin, emekçinin, çiftçinin alın terinin karşılığını aldığı;  gerçek anlamda demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten, ürettiğini eşit ve hakça paylaşan bir ülke ve dünya özlemiyle. Tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyorum.”