Kampanya kapsamında 500 bin TL bağış toplanıldığını söyleyen Çakırözer, ALİKEV ailesi ve toplanan bağışlardan öğrenim bursu olarak faydalanacak öğrenciler adına tüm destekçilere teşekkür ederek, “Ali İsmail için kurulan vakfın tek amacı öğrencilere burs vermek, onları geleceğe hazırlamak. Ülkeleri ileriye götüren şeylerden biri olan eğitim. Yavrularımızın eğitimine katkı sağlayabilmek bizler için en büyük görev. Gençlerimizi okutmak için seferber olmalıyız ” dedi.

Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında darp edilerek öldürülmesinin ardından ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı (ALİKEV), Pazar günü İstanbul’da düzenlenen maratona çok sayıda gönüllü koşucu ile birlikte katıldı. Çakırözer’in yanı sıra CHP’li Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Sezgin Tanrıkulu ve Erdal Aksünger’in de katıldığı İstanbul Maratonu’nda ALİKEV burs fonu destek kampanyası için 500 bin TL toplanıldığı öğrenildi.

DAYANIŞMA TABLOSU GELECEĞİMİZE UMUT OLUYOR

Maraton sonrasında açıklamada bulunan Çakırözer, “ Bugün burada üniversite öğrencilerimize burs fonu yaratabilmek adına ALİKEV çatısı altında bir aradayız. Eskişehirimizin de evladı olan Ali İsmail Korkmaz’ın maalesef çok genç yaşta hayatının baharında yaşamını elinden aldılar.  Bugün onun anısına burada ortaya çıkan bu dayanışma ve kardeşlik tablosu geleceğimiz için hepimize umut oluyor. Biliyorsunuz bu koşu ile oluşturulan kampanya kapsamında toplanan bağışlar ile yüzlerce öğrencimizin eğitimine katkı sağlanacak. Emel Anne ve ALİKEV bu yıl için 550 bin TL hedef koymuştu. Şu an bu hedefe çok az kaldı. Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerini yaratabilmek, daha çok öğrencimize burs sağlayabilmek için sizler de bağışta bulunabilirsiniz” dedi.

Kampanyanın maratondan sonra da 26 Kasım’a kadar devam edeceğini belirten Çakırözer, “ Ali İsmail'in hayallerini yaşatmak için yapılacak desteklerde alt veya üst sınır yok. Destek olmak çok kolay. İnternette www.alikev.org adresinden istediğiniz miktarda bağışta olabilirsiniz” diye konuştu.