Kaynarca, üç gün önce yaptığı açıklamayı anımsatarak, “Geçtiğimiz günlerde, Tepebaşı Belediyesi sorumluluk alanında bulunan ve şehrimizin ortasında olumsuz bir görüntü veren ‘hatboyu’nun, temizlik ve bakımı konusunda Tepebaşı Belediyesini göreve davet etmiştik. Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç’ın, ‘hatboyu bize devredilmediği için temizlemiyoruz’ açıklaması oldukça talihsiz ve Eskişehirlilik şıklığına ters bir tavırdır” dedi.

 

OKUMADAN CEVAP VERİYORLAR
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük’e ise ‘okumadan cevap veriyor’ diye yüklenen Kaynarca şunları kaydet: “CHP Tepebaşı İlçe Başkanı ise eline tutuşturulan metni okumadan önce keşke bizim açıklamamıza baksaydı. Zaten biz de ‘görev alanımız değil bahanesine sığınmayın, örneklere bakın, kendinizle çelişmeyin’ demiştik. Belediyenin acziyetini örtmeye çalışan Sayın Ataç’a ve bizi bilgilendirme hevesine düşen sayın ilçe başkanına hatırlatmak isteriz ki; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14’inci ve 15’inci maddeleri, belediyelerin görevlerini tanımlar ve şu tarifi yapar: ‘Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla; a)...çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; (ve devam ederek)……. hizmetlerini yapar veya yaptırır.” denilmektedir. Kanun maddeleri bu konuda oldukça geniş bir tanım yaparken, görevlerin zorunlu olduğunu belirtmektedir. Yani herhangi bir gerekçeyle bu görevlerden kaçınamaz.”

TEPEBAŞI GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Tepebaşı Belediyesi’nin kamuya açık diğer alanların temizliğini yaparken ‘bana ait değil mi diye sormuş muştur’ diye soran Kaynarca, şunları söyledi: “Tepebaşı Belediyesi, başka alanları temizlerken, örneğin Baksan Sanayi Sitesi gibi, bazı kamu binaları gibi, kamuya açık diğer alanlar gibi alanları ve yerleri temizlerken, mülkiyeti bana ait mi değil mi diye sormuş mudur? Kamuoyu, bunu bilmek ister. Bizim bildiğimiz bu politik gerekçeyi, siyasi yozluğu halkımızın da bilmeye hakkı var. Eğer öyleyse, bu çok daha kusurlu bir durumdur. Şehrimizin dışındaki bazı CHP’li belediyelere hibe çöp kamyonları verip, diğer yardımları yapan Tepebaşı Belediyesinin, tam da ilçenin ortasından geçen bu bulvarı bilerek ve bahane üreterek hala bakmaktan, temizlemekten kaçınması büyük bir talihsizliktir. Bu nedenle, kamuoyu adına, Tepebaşı Belediyesi’ni bir kez daha göreve çağırıyoruz.”