Sümeyye’nin azmi ve başarısıyla herkese örnek olduğunu belirten Günay, ‘’Sümeyye engel tanımayan, azimli ve çalışkan bir yavrumuz. Başarısıyla gurur duyuyoruz. Sümeyye önce şehrimizin sonra ülkemizin önemli bir değeri ve gurur kaynağı. Aynı zamanda kızlarımıza, çocuklarımıza destek olunduğunda neler başarabileceklerinin güzel bir örneği. Önce Sümeyye’yi sonra da ona destek olan ailesini ve hocalarını yürekten tebrik ediyorum. Bu başarı tam bir ekip çalışması sonucu elde edilmiştir.” Dedi. Prof. Dr. Günay ile Sümeyye’yenin sohbeti sırasında Sümeyye Günay’a hayallerinden bahsetti. Sümeyye’nin küçüklüğünden beri milletvekili ve bakan olmayı istediğini söylemesi üzerine Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Günay, yakasındaki TBMM milletvekilliği rozetini armağan etti. Prof. Dr. Günay, Sümeyye’nin bir gün milletvekili veya bakan olacağına inandığını belirtti ve bu rozetin ona şans getirmesini diledi.

Günay ayrıca, “Sümeyye hem akademik hem de sanat ve spor alanında çok başarılı bir yavrumuz. Bir sürü kişisel ebru sergisi açmış, disiplinli çalışması sayesinde başarılara imza atmış bir yavrumuz. 9 yaşında Sn. Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Hanımefendiye yaptığı resmi hediye etmiş. Şimdi Sn. Cumhurbaşkanımızın resmini hediye etmesine ben yardımcı olacağım.” “İlgi alanlarını ve evde yaptıklarını duyunca inanamadım. Kendi ve akrabaları için dikiş dikiyor, diktiği kıyafetleri giyiyor. Evde yemek yapıyor. Azimle nelerin yapılabileceğinin en güzel örneği Sümeyye...” şeklinde konuştu.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Sümeyye Günay’a, hedefinin 2018’de dünya şampiyonluğu olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Günay ise bu hedefinde Sümeyye’nin her zaman yanında olacağının ve elinden gelen her konuda destek olacağının sözünü verdi.