Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, beraberindeki CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer ile beraber Mahmudiye’de Mahmudiye Çifteler Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’nin işletme tesisini ziyaret etti. Tesis hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Güner Özer’den detaylı bilgi alan Başkan Büyükerşen, Halk Süt Projesinin diğer kentlere örnek teşkil etmesinden gurur duyduklarını ifade etti. Büyükerşen “Halk Süt Projemiz başta İstanbul ve Antalya olmak üzere birçok kente örnek teşkil ediyor. Bundan elbette mutluluk ve gurur duyuyoruz. Doğal pastörize sütü üreticisinden hak ettiği değeri ile alıyor, halkımıza market fiyatlarının neredeyse yarı fiyatına ulaştırıyoruz. Hem üreticimiz sütünü hak ettiği değeri ile düzenli olarak satıyor, hem de kent merkezinde sütü tüketen vatandaşlarımız sağlıklı pastörize sütü ekonomik olarak tüketiyor” dedi.

“Üreticimizi her alanda destekleyecek, birlikte büyük projelere imza atacağız”

Üreticiyi destekleyerek Eskişehir’i bu alanda da örnek bir kent yapmayı hedeflediklerini belirten Büyükerşen “Önümüzdeki dönemde de kırsal kesimde tarım ve hayvancılık başta olmak üzere üreticilerimizi her alanda kooperatifleşmeye teşvik edecek ve onlara desteğimizi arttırarak devam ettireceğiz. İnanıyorum ki onlarla birlikte hayata geçireceğimiz büyük projelerle hem ürünleri hak ettiği değerini bulacak, hem de halkımız daha ucuza tüketim sağlayacak” dedi.  

Halk Süt Projesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Büyükerşen “Genç yaşında süt üreticilerini birlik altında toplayan ve Halk Süt Projemizin hayata geçmesinde büyük emeği olan Yönetim Kurulu Başkanı Güner Beye, kıymetli süt üreticilerimize, tüm birlik çalışanlarına ve belediye personelimize teşekkür ediyorum”” dedi.  

Başkan Büyükerşen’in yalnızca tarımsal faaliyetlerde değil üretimin her alanında üreticilerin yanında olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Güner Özer de Büyükkerşen’e plaket takdim etti.