Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’in en işlek yerlerinden biri olan Hamamyolu Caddesi’nin çehresini değiştirmeye başladı. Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi (Hamamyolu Urban Deck) adı verilen proje tamamlandığında Hamamyolu Caddesi bambaşka bir görünüme kavuşacak.

 Odunpazarı Belediyesi, Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi kapsamında 22.11.2016 tarhinide çalışmalarına başladı. 1’inci bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler, çalışmaların yapıldığı alanın etrafını güvenlik nedeniyle kapattı. Bu bölgede yapılması planlanan köprünün çalışmalarına da başlayan ekipler, çalışmanın yapıldığı bölgede yer alan bazı ağaçları güvenli bir şekilde, köklerine zarar vermeden sökerek; kurallara uygun bir biçimde nakil etmeye başladı.

 “HAMAMYOLU PROJEDEN SONRA IHLAMUR KOKMAYA BAŞLAYACAK”

Hamamyolu’ndaki ağaç sayısında herhangi bir eksiklik olmayacağını vurgulayan yetkililer, mevcut ağaçlardan bazılarının proje nedeniyle güvenli bir biçimde köklerine zarar vermeden özel araçlarla söküldüğünü belirtti. Sökülen bu ağaçların kurallara göre güvenli bir biçimde nakil edildiğinin altını çizen yetkililer, “Ayrıca Hamamyolu’ndaki ağaç sayısının üstünde ağaç dikilecek. Hamamyolu, projeden sonra Ihlamur kokmaya başlayacak” dedi.   

 KURUMLARA TEŞEKKÜR

Proje sürecinde Odunpazarı Belediyesi’ne destek veren kamu kuruluşlarına teşekkür eden Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Özellikle de tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederim” diye konuştu.