Sağlık, her bireyin temel hakkıdır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturunca vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması, insan sağlığının korunması alanında en kaliteli hizmetin verilmesi bizim en önemli hedefimizdir.

Sağlık alanında dünyada sayılı devletlerarasında olmamızı sağlayan sağlık çalışanlarımıza bu hedeflerimizde göstermiş oldukları gayretleri için de sonsuz teşekkür ediyoruz.

Bu mücadelenin kahramanları sizlersiniz

Zor şartlar altında başarı hikâyeleri yazmaya devam eden ülkemizin bu seferki kahramanları ise sağlık çalışanlarımızdır. Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 belasından bir an önce kurtulmak için en modern hastanelerimiz ve gayretle çalışan sağlık personellerimiz her zaman ki gibi görevlerinin başındalar. Bizler evimizdeyken onlar canını ortaya koyduğu için, saatlerce çalışıp yemek yemeyi dahi unuttukları için, uykusuz kaldıkları geceler için, sevdiklerinden ayrı geçirdiği her bir dakika için, çocuklarına dahi sarılamazken binlerce çocuğa sahip çıktıkları için onlara ne kadar minnet borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Tek amaçları insanlığa kaliteli bir yaşam sunmak olan, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveri ile yerine getiren ve görevi esnasında hastalanarak şehit olan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.