Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği, Eskişehir'de bulunan sokak hayvanları yararına kahvaltı düzenledi. Gelirinin tamamı sokak hayvanlarının tedavisi ve ihtiyacı için düzenlenen kahvaltıya yoğun bir katılım oldu.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı Yıldız, düzenledikleri kahvaltı etkinliğinin giderek yoğun katılımla geleneksel hale geldiğini, ve bu durumdan oldukça çok mutlu olduklarını dikkat çekerek Eskişehir Haber26'ya yaptığı açıklamasında; "Bu kahvaltımızdan elde ettiğimiz geliri sokak hayvanlarının tedavisi ve ihtiyacı için kullanıyoruz. Derneğimizin alternatif geliri olmadığı için, biz de kahvaltı gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek sokak hayvanlarına destek sağlamaya çalışıyoruz. Hayvansever halkımızın bu konuda duyarlı olmalarını ve etkinliklerimize gelerek bize destek vermelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Yıldız, Söz konusu yaşam hakkı ise bu bütün canlıları kapsıyor, biz Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği, olarak sokakta yaşayan canlıların mümkün olduğunca yaşam hakkına sahip çıkıyoruz. Gönlü hayvan sevgisiyle, yaşam sevgisiyle dolu bu kadar çok insanı bir arada görmenin de mutluluk verici olduğunu da vurguladı.

Kahvaltı geliri ile sokak hayvanlarına mama ve ilaç gideri olarak kullanılacağını belirten Gülçin Yapıcı Yıldız, destek olan tün hayvan sever dostlarına da tek tek teşekkür etti.

Öte yandan, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı Yıldız, "Faytona binme atlar ölüyor" eylemine destek verdiklerini Bizim eşit ve özgürce yaşam hakkımız onlarınkinden üstün değildir! Nostalji ve turizmin bir unsuru olarak pazarlanan, zulüm ve sömürü sistemi ile ayakta duran faytonculuk derhal yasaklanmalı ve sömürülen tüm atların yaşam hakları güvence altına alınarak ömürlerinin sonuna kadar yaşamsal ihtiyaçlarının giderileceği, her türlü tehlikeden ve tehditten uzak bir şekilde özgürce yaşayacakları bir tesiste yaşamaları sağlanmalıdır. dedi.