Tepebaşı Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri, TEBEV; maddi kaynağı bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermeye devam ediyor.

 Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren TEBEV, çeşitli ev eşyalarından, vatandaşların yaşadığı ortamın fiziki yapısının iyileştirilmesine, hastaneye ulaşımdan temizliğe kadar birçok konunda yardım ederek, gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşıyor.

 Battaniyeden, hastalar için üretilmiş özel yataklara, yürümeye yardımcı olan araçlardan, mutfak araç gereçlerine kadar birçok konuda yardımcı olan TEBEV 2016 yıl sonu itibariyle 622 yurttaşa ulaştı.

 Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 622 eve hizmet götüren TEBEV’in vatandaşların sağlık kontrollerini rutin olarak yaptığını kaydederek; “Tepebaşı Belediyesi, birçok konuda olduğu gibi sağlık konusunda da Eskişehir’de ve Türkiye’de ilkleri gerçekleştiriyor. Birçok belediye çalışmalarımızı takip ederek bizi örnek alıyor. TEBEV, herhangi bir maddi geliri olmayan vatandaşlarımıza belediyenin imkânları dâhilinde her türlü yardımı sağlıyor. Evleri düzenleniyor, çatısı akıyorsa onarılıyor, kapısı kırıksa yapılıyor, boyanıyor badana ediliyor, üstelik rutin bir şekilde temizlikleri yapılıyor. Belirli günlerde şehir dışında geziye gidiyorlar. TEBEV, gerekli durumlarda belediyemizin diğer birimleri ile ortak çalışarak bu hizmetleri sağlıyor.” ifadelerini kullandı.