Çağdaş bir Eskişehir için çalışan Odunpazarı Belediyesi’nin OMEK bünyesinde düzenlediği atölye çalışmaları büyük ilgi görüyor. Dikiş, keçe, amigurumi, eski çeyiz ürünlerini değerlendirme, el nakışı, iğne oyası, kâğıt takı tasarımı, ebru, ahşap boyama, miyoki takı tasarımı, örgü, hüsn-i hat, çini boyama, 3 boyutlu şekillendirme, doll art, mefruşat, takı, aşçılık, pastacılık, mini ahşap atölyeleri, okuma yazma, matematik, satranç, resim, İngilizce ve ahşap ev dekorasyonu branşlarında düzenlenen atölye çalışmaları sayesinde vatandaşlar hem yeteneklerini geliştiriyor hem de sosyalleşme imkânı buluyor.

OMEK’in düzenlediği atölye çalışmalarından, İngilizce atölyesi büyük ilgi görüyor. Çok sayıda vatandaşın katıldığı İngilizce atölyesinde, yabancı kaynaklar kullanılarak İngilizce okuma, yazma ve dinleme eğitimi veriliyor. 

Yetkililer, İngilizce atölyesine özellikle ileri yaştaki vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, beyin sağlığını koruma konusunda dil çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Yetkililer, yaş faktörünün öğrenmenin önünde engel olmadığının altını çizdi.