Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, Uğur Mumcu ‘Yaşam Boyu Başarı’ ödülünü almak için geldiği Eskişehir’de Kurtuluş Müzesi’ni gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ile müzeyi gezen Özden Toker,  babasının kaldığı konakta, duygusal anlar yaşadı. Özden Toker, müzede çocukluğunda duyduğu olayları bire bir burada yaşadığını ifade ederek, “Gerçekten büyük bir heyecan duydum ve kendimi babamla birlikte hissettim. Bu müze için Başkan Büyükerşen’e minnettarım” dedi.

        Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı, İnönü Savaşlarının komutanı İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, Eskişehir’deki Kurtuluş Müzesi’ni gezdi. Babasının bir süre kaldığı konaktaki gezisinde Özden Toker, 90 yıl öncesine gitti.

        Kurtuluş Müzesi ziyaretinde Özden Toker’e Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’de eşlik etti. Çocuklar için hazırlanan bölümle başlayan gezide Toker, 1. İnönü Savaşı’nın bir harita üzerinde anlatıldığı, ‘Strateji Odası’na girdiğinde masa başımda oturan babası İsmet İnönü’nün balmumu heykelini görünce heyecanlandı ve duygusal anlar yaşadı. Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı filmi izleyen Özden Toker, Atatürk ile öz çekim yaptırdı.

      Son olarak babasının kaldığı odayı gören Toker, çocukluğunda müzede anlatılan olayları bire bir kahramanlarından duyduğunu belirterek, “ Şu anda 90 yıl öncesine gittik. Benim babam, hepinizin babaları, büyük babalarınızın ne büyük mücadeleler yaptıklarını öğreniyoruz. Bunu yalnızca bizim kaynaklarımızdan değil, mağlup olan Yunanlıların ağzından, onların çektikleri fotoğraflar ve filmlerinden görmek, hakikaten söylenecek söz bulamıyorum. Fevkalade bir şey, büyük heyecan duydum. Kendimi babamla beraber, onun masasında, Fahrettin Paşa’nın yanında buldum. Buradaki kahramanların hepsi benim ailem, bütün olayları ben onlardan dinledim. Benim tek ricam var. Mümkün olduğu kadar gençimizin ve her yaştan gencin, tarihimizi içinde yaşayarak, yabancı kaynaklardan öğrenmek için bu müzeyi gezmeleri. Çok güzel müze” dedi.

       Özden Toker, Kurtuluş Müzesi’ne emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Başkan Büyükerşen’e minnettarım. Kendisi çok üretken, her yıl yeni bir şeyler yapıyor. Kendisinden bunun devamını bekliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.