Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Recai Öz, sürücülerin daha güvenli bir bayram geçirmeleri için 186 noktada trafik ekiplerinin görev yapacağını belirterek, "Amacımız, bayram süresince üzücü bir olayın yaşanmaması, halkımızın sevdikleri ile güzel bir bayram geçirmeleri." dedi.

Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü olarak trafik yönünden vatandaşların huzurlu, güvenli ve keyifli bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla 186 noktada 166'sı ekip, 17'si yaya 313 personelle bayram süresince her zamankinden daha etkili ve yoğun görevlerinin başında olacaklarını belirtti.

Kazaların yoğun olarak meydana gelen bölgelerinde tedbirleri daha fazla artırdıklarını ifade eden Öz, şunları söyledi:

"Kazaların önlenmesi ve hız kurallarına uyulması amacıyla radar ekiplerimiz sabit ve seyir halinde görev yapacak. Denetimlerimiz yoğun bir şekilde sürecek. Amacımız, bayram süresince üzücü bir olayın yaşanmaması, halkımızın sevdikleri ile güzel bir bayram geçirmeleri. Eskişehir-Bursa, Eskişehir-Ankara ve Eskişehir-Kütahya karayollarında ekiplerimiz bayram süresince çalışmalarına aralıksız devam edecek. Bunun yanı sıra sürücülerin bilinçlenmelerini amaçlayan el broşürleri de ekiplerimiz tarafından dağıtılmakta. Çevre yolunda yayalara çarpma sonucu meydana gelen kazaların yoğunlaştığını görüyoruz. Bu nedenle yayaların bayram süresince trafik akışının da yoğun olacağını göz önüne alarak güvenli geçiş olan üstgeçitleri kullanmaları gerekiyor."

Öz, kurallara uymanın yanı sıra trafikte insan unsuru olan yolcu ve yayaların birbirlerine karşı sevgi, saygı ve hoşgörülü davranmaları sonucunda birçok sorunun çözüleceğini değerlendirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bayram süresince trafikte yoğunluğunun her zamankinden daha fazla olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle uzun yola çıkacak olan sürücülerimiz, araçlarının teknik ve periyodik bakımlarını mutlaka yaptırmalıdır. Rahat bir kıyafetle yolculuk yapmaları, emniyet kemerini mutlaka takmaları gerekiyor. Emniyet kemerinin, trafik kazalarında yüzde 50-75 oranında ölüm ve yaralanmaları azalttığını biliyoruz. Sürücülerin seyahatleri boyunca ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalarını, sıvı gıdalar tüketmelerini tavsiye ediyoruz."