Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da sabahın erken saatlerinde 71 Evler Mahallesi'ne giderek, mahalleliye destek oldu. Ziyaret sırasında kadınlar, Başkan Kurt’a yoğun ilgi gösterdi. Pazar yerinde açıklama yapan Başkan Kurt, "Pazar yönetmeliğine göre pazarda tezgahı olup da 3 hafta açmayanın tezgahı iptal olur. Ondan sonra tezgah açmak isteyen olursa onlara veririz. Gelmek isteyen olmazsa biz Odunpazarı Belediyesi olarak, alırız tezgahtan malları kendimiz satarız" dedi. 

BAŞKAN KURT SIK SIK PAZAR YERİNİ GEZDİ 

Başkan Kurt'un mahalleye gittiği saatlerde sadece 2 tezgah açıktı. İlerleyen saatlerde pazardaki tezgah sayısı arttı. Öğlen saatlerine kadar mahallede kalan Başkan Kurt, sık sık pazar yerini gezdi. Pazarcı esnafını ziyaret eden Başkan Kurt, esnafa hayırlı işler dileyerek, 71 Evler sakinlerini yalnız bırakmadıkları için de esnafa teşekkür etti. 

SADECE 71 EVLER PAZARINDAN ALIŞVERİŞ YAPACAĞIZ

71 Evler Mahallesi sakinleri ise Pazarcılar Odasının tavrına tepki göstererek, Emek Pazarı, çevredeki manav ve marketleri boykot edeceklerini söyledi. Sadece 71 Evler Mahallesi'nde kurulacak pazardan alışveriş yapacaklarını kaydeden mahalle sakinleri, pazardaki ürünlerin market ve manavlara göre daha uygun fiyata satıldığına dikkat çekti. Emek Mahallesi’nde kurulan pazara gitmek için 2 km yol yürümek zorunda kaldıklarını anlatan mahalle sakinleri, Pazarcılar Odası’nı halktan yana tavır almaya çağırdı. Mahalle sakinleri Başkan Kurt’a kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti.