Fabrika önünde kurulan çadırlarda direnişlerine devam eden işçileri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ziyaret etti. Entil Endüstri Fabrikası önündeki çadıra giden Başkan Kurt, burada sendika yöneticileri ve işçilerle bir araya geldi.

Başkan Kurt’u DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz ve Birleşik Metal İş Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Arı ve işçiler karşıladı. Sendika temsilcileri ve işçilerle birlikte direniş çadırına giden Başkan Kurt, Arı’dan ve işçilerden bilgi aldı. İşçilerin taleplerini de dinleyen Başkan Kurt, hakları için direnen işçilere destek olacaklarını söyledi.

“İŞÇİ SINIFI HAKLARINI MÜCADELE EDEREK KAZANDI”

Odunpazarı Belediyesi olarak haklarını arayan işçilere her zaman destek verdiklerini belirten Başkan Kurt, “Entil Endüstri, Halpaki Döküm ve Tarkon Makine fabrikalarında çalışan işçilerimizin de yanındayız. İşçi sınıfı haklarını mücadele ederek kazandı. Bu tarih boyunca hep böyle oldu. Bundan sonra da işçiler, hakları için mücadele etmek zorunda. Grevlerin yasaklandığı, iktidarın patronların kasalarını koruduğu bir dönemde yaşıyoruz. Buna dur diyecek olan da yine işçiler ve işçi sendikaları olacaktır. Ben direnişinizde size başarılar diliyorum. Umarım bir an önce istekleriniz yerine getirilir ve başarı ile direnişinizi sonlandırırsınız” dedi.