4,5 Yıllık görev sürecinde Odunpazarı’na görülmemiş oranda yeşil alan kazandıran Başkan Kazım Kurt’un talimatıyla Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Gökmeydan Mahallesi’ne yeni bir park yaptı.  Cumhuriyet Parkı adı verilen bu yeni park, 16 bin metre kara alana sahip. Çalışmaları son sürat devam eden Cumhuriyet Parkı’nda ünlü Heykeltıraş Metin Yurdanur’un tarafından yapılan Cumhuriyet Anıtı, müzik animasyonlu gösteri havuzu, oyun alanları, spor alanı, koşu yolu, oturma alanları, amfi ve çay bahçesi yer alıyor.

28 Ekim 2018 Pazar Günü bir dizi etkinlik ile açılışı yapılacak olan Cumhuriyet Parkı’nda ünlü sanatçı Volkan Konak da sevilen ezgileri ile Eskişehirliler halkıyla bulaşacak. 28 Ekim Pazar Günü saat 16:00’da başlayan etkinlikler park ve anıt açılışı ile devam edecek. Çeşitli dans gösterilerinin yanı sıra animasyonlu havuz aktivitesinin ardından saat 20.00’de ünlü sanatçı Volkan Konak Eskişehirliler ile bir araya gelerek ezgileriyle Cumhuriyet coşkusuna yakışır bir akşam yaşatacak. 

“CUMHURİYET’İMİZİN 95’İNCİ YILI KUTLU OLSUN”

Cumhuriyet şehri Eskişehir’e yakışır bir park kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt,  Odunpazarı’nın parkları ve yeşil alanları ile ünlü bir kent olması için 4,5 yılda çok çaba harcadıklarını belirtti. Odunpazarı bölgesine sayısız park kazandırdıklarını kaydeden Başkan Kurt, “Ancak Cumhuriyet Parkı’nın apayrı bir yeri var, Metin Yurdanur tarafından yapılan anıt ile birlikte parkımız daha da anlam kazandı. 28 Ekim Pazar Günü de Cumhuriyet’imize yakışır bir şekilde hem parkımızı açacağız hem de Cumhuriyetimizin 95’inci yılını coşkuyla kutlayacağımız bir gün geçireceğiz. Bu vesile ile tüm Eskişehir’lileri park açılışı ve Cumhuriyet kutlamalarımıza davet ediyorum” dedi.